Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy szülésn...

Mennyire gyakori, hogy szülésnél a leendő anyát felvágják odalenn, mert túl szűk a babának a hüvely?

Figyelt kérdés

Személy szerint én ettől a dologtól kivagyok. Most néztem egy beszámolót egy friss anyukától és neki át kellett esnie ilyen vágáson.

Engem a hideg kiráz. Ösztönösen ellenkeznék a vágás ellen és pontosan tudom, hogy el is ájulnék...

Azt sem tudtam, hogy ilyen is megtörténhet.

Nagyon, nagyon nem szeretnék ilyenben részt venni, pedig a legnagyobb vágyam anyának lenni egyszer.

2020. jún. 16. 15:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
81%
És a császármetszeshez mit szólsz?
2020. jún. 16. 18:31
 12/29 A kérdező kommentje:

1. Eléggé rosszul sejted, mert már 20 felett vagyok.

2. Nekem nincs anyám ☺️

3. Bár ezekhez a dolgokhoz semmi közöd nincsen.

Utolsónak pedig:

a császármetszéssel semmi bajom 🤔

Végül pedig köszönöm a válaszokat.

2020. jún. 16. 19:00
 13/29 anonim ***** válasza:
92%
Ezt hìvjàk gàtmetszèsnek, ami sok helyen sajnos rutinszerű. Gàtvèdelemmel szültem, 2 öltèsnyit repedtem, meg srm èreztem.
2020. jún. 16. 19:08
 14/29 anonim ***** válasza:
66%
Tehát egy picike vagasba belehalnál, de egy jó 10-15 centisbe nem. És nehogy azt hidd, hogy az nem fáj. Akkor pont nem nade utána..... 9 hónapja szültem császárral és még mindig érzékeny a heg
2020. jún. 16. 19:27
 15/29 anonim ***** válasza:
82%
A császármetszés sebe sokkal jobban fáj és több idő a gyógyulás is. Gátsebbel másnap vígan rohangálsz, császár sebbel örülhetsz, ha kivonszolod magad a fürdőszobába
2020. jún. 16. 19:30
 16/29 anonim ***** válasza:
76%
Amikor a vágás történik konkrétan kisebb gondod is nagyobb annál. Én egyébként kifejezetten kértem a dokitól ha úgy látja, akkor nyugodtan vágjon. Százszorte jobb egy vágás, mint a szanaszét repedés. Én nem is éreztem a vágást amúgy, csak a szülési görcsöt éreztem.
2020. jún. 16. 19:32
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Engem vágtak első és második szülésemkor is és második szüléskor repedtem is (a fenekem 😔)

De másnap már rohangáltam.

Az igaz, hogy egy ideig, ha nagy wcznem kellett, rohantam a wcre,de ma már minden a régi.

Egyébként nem volt nagy a babám, 3kg alatt született és mégis így jártam.

2020. jún. 16. 21:09
 18/29 anonim ***** válasza:
77%
🤣🤣nem huvelyfelvagas van, hanem gatmetszes🤣🤦‍♀️🤣🤣
2020. jún. 16. 21:24
 19/29 anonim ***** válasza:
31%
Egy kicsit meg informalodj, mert lathatoan fogalmad sincs nagyon sok dologrol🤣 a gatmetszest nem lehet erezni, igy abba tuti nem ajulnal el.
2020. jún. 16. 21:25
 20/29 anonim ***** válasza:
89%

Nekem szuper szulesznom es orvosom volt. Tizen eve dolgoznak egyutt.

Magas vekony nonek gondolom magam, szuk huvely nyilassal.

Kisbabam majdnem

4kg volt es 52cm

Akkor vagtak amikor ugy gondoltak nem megy mashogy mert szakadni fog.

Nem kerdeztek meg tolem, mert igy volt nekem a legjobb.

De lattam amikor csinaljak, vagyis hallottam, hogy varj-vagni kell.

Erezni ugyan nem ereztem. Masnap mar kemenyen.

A varras olyan 10p volt-de lehet csak annyinak tunt. Mert vegig kerdeztem mikor vagyunk mar meg...vartam, hogy a babammal legyek.

2het mulva mertem megnezni, addig a ferjem se lathatta.

Ugy kepzeld, semmit se talaltam mashogy 2het elteltevel mint szules elott.

Ugyan akkora minden-nem latszik hol vagtak.

2020. jún. 16. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!