Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan vegyem rá a páromat,...

Hogyan vegyem rá a páromat, hogy bent legyen a szülésnél?

Figyelt kérdés
Eddig apás szülést terveztünk, de a minap látott vmi filmet a szülésről és azóta teljesen megváltozott a véleménye. Úgy érzi nem fogja bírni. Nekem nagyon rosszul esik, hogy életem legszebb pillanatában egyedül leszek, szerintetek hogyan tudnék hatni rá, vagy ne erőltessem? 39 hetes kismama
2008. nov. 24. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Erőltetni semmiképpen nem kellene. Esetleg beszéld meg egy barátnőddel vagy édesanyáddal, hogy ha az urad nem megy be, akkor valaki legyen melletted.

Én péntekre vagyok kiírva, uram is elejtette, hogy a nemrég jóslófájások miatt szülőszobán töltött éjszaka után, mikoris hallott egy-két vajúdó nőt, ő bizony nem fog bejönni a szüléskor. De aztán mondta, hogy úgyis bejött volna, ha rosszul lett volna, akkor is. Szóval, lehet, hogy csak mondja, és mikor itt lesz az idő vissza sem lehet fogni a párodat:) De ha tényleg komolyan gondolja, akkor azért előtte még ülj le vele és mondd el neki még egyszer szépen, kereken megfogalmazva, hogy mit is jelentene neked, ha veled lenne. Ne győzködd, csak mondd el, mit érzel. Szerintem hatásos lesz!:) Sok sikert!

2008. nov. 24. 12:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne erőltesd, ki tudja, lehet magától megváltozik majd a véleménye. A vajúdás alatt azért gondolom bent lesz veled, hisz ott nem történnek annyira durva dolgok. Maga a szülés alatt, meg el leszel foglalva azzal, hogy a baba minél előbb világra jöjjön.

Érdekes egyébként, hogy az én férjem meg nem akart bejönni és pont egy ilyen film hatására döntött úgy ,hogy mégsem akar belőle kimaradni.

2008. nov. 24. 12:20
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Igazából ilyenkor tényleg az a tanács, hogy ne erőltesd, mert ha neki rossz élményelesz, nem lehet tudni mit vált ki belőle.

Mi voltunk szülésfelkészítőn, ahol mondta a szülészorvos, hogy az anyuka fejénél kell lenni és nem lehet látni semmit, amit nem akar, ráadásul, ha nem bírja, ki is mehet.

Amikor pedig beindul a kitolási szakasz, akor már mennek az események és általában nem érdekli az apákat a csúnyább rész. Talán ezt mondd neki és akkor is magától tud dönteni.

Meg kell vele értetni azt is, hogy a filmben inkább az orvosok és szülésznők szemszögéből mutatják az eseményt, mert a nézőnek úgy érdekesebb, eladhatóbb, tehát amit a filmben látott annak köze nincs a valósághoz.

A filmbeli hölgy valószínűleg egy kispárnát szült, te pedig a közös babátokat fogod megszülni. Ez jelentős különbség.

De ha határozott a döntése ne piszkáld érte, hanem gondolj arra, hogy nem egyedül leszel, hanem a kicsiddel.

2008. nov. 24. 12:22
 4/11 anonim ***** válasza:
61%
egyetértek az előttem szólókkal,nem szabad erőltetni,ez szerintem minden férfi akarja látni,hallottam már olyat hogy ez miatt ment gallyra 1 pár szexuális élete
2008. nov. 24. 12:23
 5/11 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem se eroltesd.

Mi ott tartunk eppen, hogy annyit mar megigert, hogy vajudni bejon, de ha nem birja, akkor kimegy kozben. En is nagyon szeretnem, ha bent lenne, de ha neki tenyleg negativ elmeny lenne, akkor nem orulnek, ha en eroszakoltam volna ra.

Meg mindig bizom benne, hogy vegig bentmarad, de majd latjuk.

2008. nov. 24. 12:25
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, azért még egyszer beszélek vele, aztán ha továbbra sem szeretne bent lenni, akkor hagyom. Csak szerintem egy apának igenis látni kell azt hogy mi nők hogy "megszenvedünk" a közös babánkért, talán így jobban is tudják tisztelni a nőket! De lehet hogy tévedek.
2008. nov. 24. 12:30
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
szia!Semmiféle képpen ne erőltesd! az én páromnak az előző házasságából van 3 gyermeke egyiknél sem volt bent csak annyit látott hogy a felesége bement és nemsokára kihoztak egy babát ez nem olyan élmény őszerinte mintha bent lenne a szülésnél mert a közös kislányunknál bent volt végig pedig nem volt egyszerű a dolog és ő szerinte egy feledhetetlen élményt kapott aznap és a mai napig felemlegeti és hiába van most már négy gyermeke őneki a kislányunk a legemlékezetesebb mert látta hogy min mennek keresztül a nők és azóta azt hajtogatja hogy minden tisztelete a nőké mert amiken keresztül mennek ilyenkor az dicséretes és nyugodtan mond meg a párodnak hogy egy élmény egy ÖRÖK élmény lesz neki ez üzeni a párom! És a férjem azért a kitolás résznél végig a szülésznő mellett állt és mindent látott! Sok sikert!
2008. nov. 24. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
Szia, hát ezzel én is így jártam. meg voltam sértődve, hogy nem hajlandó bejönni. Persze éreztem én, hogy ez lesz a vége, hiszen ismerem a férjem. Aztán örültem, hogy nem jött be, annyira nem hiányzott, hisz csak befelé figyeltem, koncentráltam, sőt, így utólag mondhatom, hogy még zavart is volna. Ezt mindenkinek magának kell tudnia, de csak azért ne erőltesd, hogy lássa mekkora kínszenvedés árán hozod világra a babátokat, hidd el enélkül is tisztelni fog. Erőltetni nem szabad, lehet egy életre sokkot kap, én olyat is hallottam már, hogy a látottaktól szexuálisan elhidegült a feleségétől... hát igen, ezek a férfiak... :)Inkább akkor legyen ott, mikor sír a gyerek és te már a hajadat téped, na akkor segítsen :) 7 hós kisfiú anyukája
2008. nov. 24. 12:54
 9/11 anonim ***** válasza:
83%

Mondd meg a férjednek, hogy nagy segítség lenne neked. A férjem a szülés után ezt mondta:

"Nem is volt olyan véres és szörnyű..."

Sokat jelentett nekem, hogy ott volt mellettem. Még akkor is, amikor megszólalni sem volt erőm, ő kitartóan törölgette az arcomat, masszírozott.

2008. nov. 24. 13:33
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem szeretne bemenni, jobb ha nem is lesz bent! Az én férjem az első gyereknél be akart jönni. Nagyon rosszul volt, nem volt rá felkészülve lelkileg. Azóta eltelt 10 év és még mindig fel tudja idézni a gátvágás hangját. Szülés után drasztikusan visszaesett az együttléteink száma. A másodiknál az előző szülés élménye miatt megbeszéltük, hogy vajúdáskor bent lesz, de a kitolásra kimegy. Mikor éreztem, hogy jön a baba és nyomnom kell, többször is rászóltam, hogy menjen ki. Nagyon nehezen ment ki, de én nem akartam, hogy bent legyen és megint trauma legyen. Szülés után mikor már csak hárman voltunk a szobában, mondta meg, hogy visszajött, sőt, Ő vágta el a köldökzsinórt! És boldog volt, hogy átélte.

A te párod is időközben, a vajúdáskor meggondolhatja magát, főleg ha azt látja, hogy szükség van rá.

Hagyd egyenlőre annyiban a dolgot. Nem biztos, hogy az a jó, ha beerőlteted, lásd az én első szülésemet...és meg is gondolhatja magát, mint nálam a másodiknál. Legyen az Ő döntése.

2008. nov. 24. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!