Csaszarmetszeshez orvos felkeresese a 25. Heten? Lehetseges?
11/45 A kérdező kommentje:
9: most mar engedd el. Jogod van leirni engem nem zavar, csak nem ez volt a kerdes.
10. Igen az a tervem, hogy keresek de mivel elso terhesseg ezert nincs tapasztalatom. Remelem azert nem keso talalnom, sajnos azert huztam eddig mert azt hittem menni fog de be kell latnom hogy nem sikerul elfogadnom. Azert kerdeztek meg hogy a masodikat csaszarral szulned-e mert az elso is az volt? Vajudhattal elotte? Tobbfele verziot olvastam. A vajudast siman bevallalnam, foleg hogy ugy tudom ott valoban vannak fontos elettani hatasok. A kitolasi szakasz az amit nem tudok feldolgozni.
Külföldön melyik országban választható császár? Én még ilyet nem hallottam, hogy a kismama eldönti hüvelyi vagy császáros szülést szeretne. Ismerősöm 5 napig vajúdott Angliában mire végre megszületett a babája hüvelyi úton. Eszükbe sem jutott, hogy császár metszést csináljanak.
2020. máj. 18. 10:02
13/45 A kérdező kommentje:
Igen, az első császár miatt kérdezték, mit szeretnék. Kaptam egy kis oxyt, voltak kb egy órán át fájásaim, amíg előkészítették a műtőt. Nyugis volt, kiszámítható, kellemes.
Én úgy voltam vele amúgy, hogy ha terminusig megindul, akkor megpróbálom természetesen. Amúgy viszont császár. Mert ha túlhordom és megindul magától, túl nagyra nő, nem fér ki, ha viszont indítani kell, akkor megintcsak esélyesebb a császár (az első indításomnak is ez lett a vége). Szóval azt mondtam, hogy inkább essünk túl rajta.
2020. máj. 18. 10:12
A programozott császár a legbiztonságosabb a baba szempontjából. Nem véletlenül nem engedi hüvelyi úton szülni a lombikos anyukák nagy részét az orvosuk, pedig semmi sem indokolja a császárt. Én vajúdhattam előtte, de másodszorra kihagynám, az biztos. Nem kell mártírkodni. A műtét és felépülés szuper volt, nekem egyáltalán nem voltak utána fájdalmaim, csak egy kis húzódás pár napig. A hegem szinte észrevehetetlen.
2020. máj. 18. 10:34
Nem szeretnélek rémisztgetni meg a döntés a Te kezedben van. De hidd el a császár nem egy álom szülés. Kettő gyermekem van az első gyermekem természetes úton szültem meg es mikor megszültem aznap este már ücsörögtem kicsit kint a padon a folyosón. Egesz hamar rendbe jöttem. A második gyermekem sajnos nem tudtam természetes úton világra hozni a szülőszobán azonnali császár lett a vége. Nem készültem fel semmire ami utána várt rám. Mégcsak senki nem is készített fel rá mi vár ez után rám. Szörnyű volt amikor szembesültem azzal hogy az első agyból való felallásnál nem tudok konkrétan felálni. Két ápoló vitt fürdetni es utána több hétig görnyedve jártam keltem 2 gyermek mellett otthon. Bevérzett a vágás is irány vissza a korház. Iszonyatos volt az az időszak. Szoptatni is alig tudtam mert oldalra fordulva iszonyatos fájdalmaim voltak. Csak a hasamra fektetve féloldalasan tartva a gyermekem úgy tudtam szoptatni. Arrólnem beszelve hogy kis kötényhas is lett. Nem akarom a kedved szegni de a természetes szülés után a felépülés negyed annyi fájdalom és szenvedés. Hidd el ez a legrosszabb döntés amit választhatsz ha a császárt választod.
2020. máj. 18. 11:30
17/45 A kérdező kommentje:
Kedves utolso, koszonom az oszinte tapasztalatod. En ugy latom, hogy mindenkinek mas-mas a vegeredmeny, abszolut nem kiszamithato.Beszeltem az orvosommal es megnyugtatott hogy megoldhato, nem szabad hogy ezzel az idegeskedessel artsak a babanak. Innentol ez a teher legordult a vallamrol vegre. Sot kifejtette, hogy barmikor megvaltoztathatom a vekemenyem de tudja hogy sok kismamat megnyugtat hogy van valasztasi lehetosege. En biztos nem fogok ezen valtoztatni. Remeljuk ez az orszag is eljut egyszer erre a szintre.
16-os voltam. 🙂 Megertelek.Nyílván te döntésed. Kitartást kívánok es egészséget Nektek! 🙂
2020. máj. 18. 12:44
Túlparázod az egészet kérdező, a legjobb minden szempontból a természetes szülés. Anyáink évstzázadokon keresztül megszülték a gyerekeket császár nélkül. Te meg csak hisztizel itt, kelted magadban a feszültséget. Ha ennyire parázol, menj el egy magán klinikára, fizess ki 1 milliót a császárért legalább, oszt csoki. Nem kell ezt túlparázni.
2020. máj. 18. 13:40
Az orvos döntése, nme az övé, és ez így isvna helyén, hogy az döntsön, akinek ez a szakmája, teljesen felesleges egy hasi nagy műtt egy kis hiszti miatt.
2020. máj. 18. 13:41
Kapcsolódó kérdések: