Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha valamelyik betéten van oep...

Ha valamelyik betéten van oep támogatás, felírhatja a házi orvos szüléshez?

Figyelt kérdés

Tehát gondolok a tenára vagy olvastam a molymedről is..?Mit tudtok róla?Azért nem mindegy,hogy mennyibe kerülne..és pl a tena rögzítő nadrágon is van ha jól láttam..vagy csak az inkontinenciásaknak írják fel,akkor ez kicsit diszkriminált lenne nem??

Fontos lenne,mert nemsokára szülök és érdekelne.Köszi

2010. júl. 29. 15:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Most ugye ez nem komoly volt ez a beírás.

szó sincs róla és megértem a véleményeteket,hogy a szülés egy természetes folyamat,de úgy gondolom az ember nem szül minden nap.Nem egy tisztasági betétről szól a kérdésem vagy egy tamponról.És mivel már mindent lassan magadnak kell vinni szinte a fájdalom csillapítót is a kh-ba,pedig ha jól tudom amikor az ember éveik fizeti az eü járulékokat pont az ilyen esetekre -már pedig én életem során kétszer voltam kh-ban,ebből egyszer szültem,nem értem miért nem lehet ilyenkor egy min támogatás rá.Mert ugye már szinte semmire sincs,és az isemrőseimből okulva akik sztk alapon szültek,inkább már nem is próbálkozzon vele az ember ha nem akar ott maradnia szülő ágyon..sajnos elég rossz tapasztalatokat hallok-na mindegy a kérdés nem erről szólt.Örülök neki,hogy körülöttem mindenki ilyen jól áll,hogy nem vágja földhöz a több ezer ftos betét ami kell ,anno én is elmentem egy normál tenával jól meg is szívtam és már nem mernék egy akármilyen éjszakaival elindulni.Bár tudom itt sokan csak pár napig véreztek én 6hétig..és azért ez nem kevés pénz akár egy sima betéttel számolva sem!!!

Na mindegy de mindenki nyújtózkodjon addig amíg éri,bocsi az önérzetesektől ha valakit megbántottam a kérdésemmel.természetesen nem irigykedem az inkontinenciásokra,mert a terhességem alatt nekem is volt terhességi inkontinenciám és végig kellett tisztasági betétet hordani ,de gondolom ez is egy természetes dolog-nekem nem.na mindegy...

és elnézést az inkontinenciásoktól ha megbántottam őket ezzel nem volt szándékomban,csak látom a sok idős embert,hogy spajzolják be a gyógyszereket feleslegesen és van ismerősöm akitől hallom,hogy viszik zsákszámra vissza a bespájzolt lejárt közgyógyos gyógyszereket megsemmisítésre...de biztos ez normális és nekik jár ez..amíg y kismamáktól meg már mindent megvonnak és persze mit képzelek én,hogy egyáltalán megfordul egy ilyen kérdés a fejemben..bocsi de itt mindenki így nyilatkozott hangsúlyba.

de örülök,hogy vannak tökéletes emberek akik nem így gondolják és örülök,hogy nekik anyagilag ez nem okoz gondot.Kedves utolsó beíró ,ha ilyen sok pénzed van nyugodtan küld egy csomaggal,örülni fogok neki.

2010. júl. 29. 20:55
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó vagyok.Akkor nézzük elvonatkoztatva,úgy,h lényegtelen mit szeretnél feliratni.Az inkontinenciabetét egy betegség miatt használatos segédeszköz,amit azok kapnak,akik abban a betegségben szenvednek.A tb azoknak az embereknek biztosítja ezt,akik a betegségük miatt rászorulnak.

Mondok más példát.Én kemoterápiát kaptam,és a hányinger elleni gyógyszerem teljes áron 12.000Ft volt-erre jelentkezhet más,h ő pl terhességi hányingertől szenved,neki is írjon ilyent az orvos,mert úgy csak 300Ft.Jogos?Nem.

Még más.Mivel kihullott a hajam,parókát is írt fel az orvos,így olcsóbban vehettem meg.Akkor bárki irasson fel parókát,mert mondjuk hullik a haja a szoptatástól?

Te fizettél járulékokat,és ezért cserébe ingyen tartózkodhatsz a kórházban,ingyen szülhetsz,ingyen ellátják a babádat,nem fizetsz a szobáért és az ételért,és ha nincs betéted a szülés után,biztosítanak neked valami megoldást.De nem jogosít fel arra,h bármilyen segédeszközt,gyógyszert felirass magadnak amire nem vagy jogosult,pusztán azért,mert szeretnél olcsóbban hozzájutni.

Igen, sok öreg gyűjtögeti a gyógyszert.Felírják nekik,tehát be kéne szedniük,de nem teszik,csak eldugdossák,aztán szatyorszám kell kidobni.Az orvos tehet róla?Nem.Felnőtt emberek,nem állhat mellettük,h beveszik,vagy félrerakják.

És nem kérek elnézést amiért igenis kikeltem magamból,amikor úgy nekiestél az inkontinenseknek,akiknek csak úgy felírják a betétet.Hidd el,aki rá van szorulva,nagyon szívesen cserélne veled...

2010. júl. 29. 21:29
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

Szültem két gyereket fizettem a járulékokat és nem juottt eszembe,hogy a tena lady nekem olcsobban kéne járjon. Képzeld én is 6 hétig véreztem és jó volt az always éjszakai is... Meg az a paírvatta mait a tb-járulékomom tettek alám a kórházban.

Igaza van az előttem szólónak azért fizeted a Tb -- mert amikor szültél mindazt megkaptad ingyen amit.. ésd mert amikor másodszor voltál korházbna ingyen megkaptad az ágyat, a kezelést az ágytálat oda vitták stb.

Képzeld 2 szülés óta minden tösszentéskor bepisilerk, mert lazák lettek az izmaim.. ez még nem inkontinencia csak vizelet cspegesé erre még nem jár tena és nem sírok,hogy mi lesz velem.. .

Ne legyél már ennyire oda... nem nem arról van szó,hogy itt mnidne kismamának olyan marha sok pénze van.. hanem arról ki mire jogosult az ellátásokban, árszorultságba. S nem igaz,hogy a ksimamától mindet elvesznek,ha így látod add zaciba a gyereked ,mert ott jobb neki.

2010. júl. 29. 21:51
 14/16 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzá szólónak :te hülye vagy, de komolyan add te a zaciba ez már igen is elment személyeskedésbe pedig sztem nem erről kérdeztem...elnézést kértem azoktól akiket megbántottam de látom vannak még tahó ,bunkó emberek aki viszont csak azért is rúgnak belém egyet,mert fel merek ilyen kérdést tenni vagy eszembe mer ilyen jutni.És igen is úgy gondolom,hogy az,hogy"ingyen" lehetek a kh-ban azért azért elég rendesen megdolgoztam az évek során és ha vissza megyek dolgozni újra ezt fogom tenni,nem beszélve arról,hogy most is fizetek érte még ha nem is annyit,bár nem is annyi pénzem van mint akkor-de ez mindenki magán ügye.....nah mindegy ,azt hiszem megkaptam a válaszokat,legyetek szívesek ne írjatok többet ,mert nem vagyok ezekre kíváncsi a továbbiakban,mert nem támadásnak szántam a kérdést még ha "papíron "ez is jöhet le...

még annyit,hogy bár a terhesség egy term.folyamat egyáltalán nem érezni azt az országunkban,hogy a kismamák meg lennének egy kicsit is becsülve azért,hogy az utánpótlást mi biztosítjuk a jövőre-és ezt nem a támogatásokra értem.szerencsére nekem nem volt annyira rossz terhességem ,de volt pár ismerősöm akivel nem szívesen cseréltem volna rosszul lét kapcsán.És természetesség ide vagy oda,ha én hánytam volna hónapokon kersztül és aki volt igazán terhességi hányásos tudja nem olyan mint egy normál hányás..akkor tudja miről beszélek,mert azért én is belekóstoltam..na mindegy.Bár tény aki babát vállal vállalja ezt is.Én is vállalom a tena árát ,ha tenát fogok venni,azt hittem ez az oldal azért van,hogy megkérdezzünk akár mit amit nem tudunk,de egyre többet azt tapasztalom,hogy annak ellenére,hogy anonim oldal,egyre többen fixírozzák és a másikat egy kérdés miatt amit nem tartanak jogosnak..zárjuk le ezt ha megtehetjük.

Köszönöm.

Tudomásul vettem én is mindent.

2010. júl. 29. 22:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Pénztárcakímélő, és nem utolsósorban kényelmes megoldás: vattát körbetekergetni gézzel. Én a betétre tettem rá. Sokkal olcsóbb és nekem kényelmesebb is volt szülésim után.

Könnyű szülést kívánok, és ne húzd fel magad ezeken :)

2010. júl. 30. 14:51
 16/16 A kérdező kommentje:
KÖszi:)
2010. júl. 31. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!