Ha vkinek szúrnia kellett magát rögoldóval a terhesség végén trombózisveszély miatt, az kaphatott a szülés alatt EDA-t?
Merthogy a használati útmutatóban azt írja, hogy se spinalis, se epidurális érzéstelenítő nem javallt...:-(((
Hogy nem kérhetek fájdalomcsillapítót, az egy dolog, max. fájni fog nagyon, de mi van, ha császár lesz vmiért, és nem lehet spinalisan érzésteleníteni?
köszi

Szia, én is szurkáltam magam szülés előtt 3 hétig és utána még 10 napig. És valóban ez miatt nem kérhettem EDA-t. Helyette homeó bogyóztam a 36. héttől, ami jól használt. A 38.héten már elkezdett kinyílni a méhszájam 1 ujjnyira, a 39. héten már 2 ujjnyi volt, a 40. héten tovább nyílt észrevétlen, úgyhogy mire bementünk szülni a kiírt napon 5 perces fájásoknál, amik még nagyon hasonlítanak csak a menszis fájdalmakhoz már 4 ujjnyi volt a méhszájam. Az utolsó 1,5 óra így is nagyon fájdalmas, nem is emlékszem rá...csak pillanatképek vannak. Ha a kisfiam feje végül nem ékelődött volna be helyesen, akkor engem is altattak volna, és úgy császároztak volna. Erre nem került sor Hál'Istennek! :)
Tudod...ahogy az öregek mondják:
AMi oda bement, még mindig ki is jött! :)
Megoldják az orvosok. SZép szülés/születés élményt mindkettőtöknek! :)

Köszönöm szépen! Jaj...ettől féltem...
Azért ez kicsit megijeszt...de a trombózis is, úgyhogy választhatok, hogy mitől rettegjek. :-D
Sziasztok!
Ma voltam a dokimnál, és rákérdeztem erre a dologra...
Azt mondta, hogy minden nap uakkor adjam be, és akkor kb ki tudják számolni, hogy mikor megy ki a hatóanyag, így lehet, hogy majd kaphatok mégis epit...
Csak azért írtam ezt le, hogy ha vki elolvassa, akit érint ez a téma, tudjon róla, hogy ilyen is lehetséges. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!