Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sokat számít a szüléshez való...

Sokat számít a szüléshez való hozzáállás?

Figyelt kérdés

Első baba, szóval izgulok és félek is rendesen, de igyekszem nem parázni rajta, mert azzal nem könnyítem meg a helyzetem. Olvastam és mondták is mások, hogy nem szabad rástresszelni mert azzal a szülés lelassulhat. Sógornőm azt mondta, hogy ö határozottan állt neki, nem hagyta magát kizökkenteni, figyelt a légzésre, nem adott hangot feleslegesen, kizárta a világot és csukott szemmel csinálta végig, nem ellenkezett a fájdalom ellen, leghosszabb szülése 2 óráig tartott.

Tényleg ennyit számítana a hozzáállás? Nyilván ő talán szerencsés is volt, hogy könnyen és gyorsan tágult.

Na de aki már fél napja vajúdik? Van valami ami erőt adhat?

2020. máj. 13. 11:16
1 2
 11/13 khniki ***** válasza:
100%

Az emberi agy csodákra képes. Teremtő ereje van. Igenis tudod előre programozni a tested, a kisbabádra is tudsz hatni. Az én szülésem hasonlított a sógornődéhez, de sokkal hosszabb vol, mint 2 óra. Ettől függetlenül csodás volt megélni igen, a fájdalmat is. Nem volt olyan borzasztó, én is egy hang nélkül csináltam végig. Így is szerettem volna, előtte hónapokig ilyen szülés lebegett a szemem előtt.

Egyébként ha érdekel, tanfolyam híján elolvashatsz pár agykontrollos könyvet.

2020. máj. 13. 19:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az emberi agy csodákra képes.

De a magzat nyakáról a zsinórt azért nem tekeri le....!!

Innentől kezdve pedig a szülő nő fel kell, hogy tegye magának a kérdést:

Mi a fontosabb?

A gyereke élete, vagy a szülés"élmény".

Ha megvan a válasz, onnantól minden sokkal egyszerűbb lesz.

2020. máj. 13. 22:15
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Így van, #12-es, egyetértek. Hozzátenném, hogy a személyzeten sem változtat... Nálunk a lányomnak a nyakára és a hátára is rá volt tekeredve a köldökzsinór. Már az egyik nst-n is látszott, hogy mintha valami nem stimmelne. Lesz.rták. Szülés közben is. Brutál adag oxy mellett, tolófájások nélkül kikönyökölték belőlem. Gyakorlatilag attól a pillanattól kezdve megállás nélkül ordított, még a csecsemősök is kiakadtak rajta. Hazaengedtek viszont minket úgy, hogy tökéletes baba. Aha... Nem győztem felismerni a sok problémát, és hurcolászgatni ide-oda. Ennyit erről.
2020. máj. 14. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!