Sokat számít a szüléshez való hozzáállás?
Első baba, szóval izgulok és félek is rendesen, de igyekszem nem parázni rajta, mert azzal nem könnyítem meg a helyzetem. Olvastam és mondták is mások, hogy nem szabad rástresszelni mert azzal a szülés lelassulhat. Sógornőm azt mondta, hogy ö határozottan állt neki, nem hagyta magát kizökkenteni, figyelt a légzésre, nem adott hangot feleslegesen, kizárta a világot és csukott szemmel csinálta végig, nem ellenkezett a fájdalom ellen, leghosszabb szülése 2 óráig tartott.
Tényleg ennyit számítana a hozzáállás? Nyilván ő talán szerencsés is volt, hogy könnyen és gyorsan tágult.
Na de aki már fél napja vajúdik? Van valami ami erőt adhat?
Az emberi agy csodákra képes. Teremtő ereje van. Igenis tudod előre programozni a tested, a kisbabádra is tudsz hatni. Az én szülésem hasonlított a sógornődéhez, de sokkal hosszabb vol, mint 2 óra. Ettől függetlenül csodás volt megélni igen, a fájdalmat is. Nem volt olyan borzasztó, én is egy hang nélkül csináltam végig. Így is szerettem volna, előtte hónapokig ilyen szülés lebegett a szemem előtt.
Egyébként ha érdekel, tanfolyam híján elolvashatsz pár agykontrollos könyvet.
Lehet, hogy az emberi agy csodákra képes.
De a magzat nyakáról a zsinórt azért nem tekeri le....!!
Innentől kezdve pedig a szülő nő fel kell, hogy tegye magának a kérdést:
Mi a fontosabb?
A gyereke élete, vagy a szülés"élmény".
Ha megvan a válasz, onnantól minden sokkal egyszerűbb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!