Buta kérdés, de mi a különbség az NST és a CTG között?
Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 18:30
1/7 anonim válasza:
Igazából semmi:)
Igazából mindkettő a magzat méhen belüli állapotának felmérésére szolgál. Az nst a non-stress-test a ctg meg a kardiotokográfia. Mindkettőt kardiotokográffal végezik.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát őőő köszi:)! Nem mondom hogy sokkal okosabb lettem, de értem:)! Szóval akkor mindkettőt csinálják, nem elirás és más megfogalmazás...?!
2010. júl. 27. 18:44
3/7 anonim válasza:
Az Nst-nél kell nyomodni a gombot ha érzed hogy mozog a pici,a Ctg-nél nem kell és azt a terhesség 26.hetétől tudják elvégezni az Nst-t a 36.héttől végzik,mivel ott a magzat mozgását is rögzítik.
Szóval szerintem ugyanaz a kettő,kis kivétellel.
4/7 anonim válasza:
igen, a ctg a rúgásokat és a gyerek szívverését is méri, az nst-nél szívverést mér, te jelzed, ha mozog.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi csajok!:)
2010. júl. 28. 08:23
7/7 anonim válasza:
Én ikres kismama vagyok és naponta kellett mennem ctg-re!!Nekem ott is kellett nyomkodnom,ha mozogtak a babák,de vszínű,h azért,mert ugye ketten voltak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!