Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ciszta utáni újra teherbe...

Ciszta utáni újra teherbe esni lehetséges?

Figyelt kérdés
35. hétben vagyok a terhességgel. 4 év próbálkozás, 6 inszem és 1 lombik, ami sikerült. Nem teljesen vagyunk boldogok, mert beárnyékolja egy óriási ciszta, ami 10. héten már megvolt, ami mára, a csütörtöki UH szerint egyrekeszű 250mmx210mm nagyságú. Nem olvastad félre, tényleg ennyi. Mondhatjuk akkora, mint egy A4-es lap. Sajnos nem operáltak meg, bár azt tették volna, de eddig akikkel beszéltem orvosokkal nem javasolták. Azonban nagyon sokszor nyilal, és tartok attól is, hogy bizonyos pózok, főleg fekvéskor azért fájdalmas, mert nyomódik. Az a kérdésem, hogy mi a véleményetek, a ciszta okoz-e, mely ilyen hosszú ideje ott van szövetkárosodást vagy bármit a petefészekben, ami miatt többször már lehetek terhes? Szeretnénk még babát, bár tudjuk ez sem lesz könnyű menet. 37 éves vagyok.

2020. ápr. 13. 21:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha kiveszik a cisztát és marad megfelelő mennyiségű petefészek állomány, akkor nincs akadálya.
2020. ápr. 13. 21:59
 2/3 northplace ***** válasza:
100%

A cisztának van terhességmegtartó szerepe is, de ekkora már óriási. Csoda, hogy nem durrant eddig ki, vagy nem vérzett be eddig. Ebben az időszakban egy baba 2-300g-ot tud növekedni 1 hét alatt és tud akkorát odarúgni, hogy azt jócskán megérzed. Vélelmezhető, hogy az orvosod is azt várta, hogy magától felszívódik, de ez kizárt. Ettől függetlenül nekem az a véleményem, hogy nagy valószínűséggel lehetsz még terhes.

38hkm

2020. ápr. 13. 22:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Mivel két petefészek van; ezért ha ez az oldali károsodna is, a másikkal még simán lehet gyermeked.

Ismerősömnek volt szintén ugyanekkora cisztája terhesség alatt, ami együtt növekedett a terhességgel. Ő természetes úton megszült, és adtak Neki fél évet, hogy a hormonhatások megszűnte után visszahúzódjon magától a ciszta. Sokkal kisebb is lett, de el nem tűnt, úgyhogy fél évvel később laparoszkópos műtéttel eltávolították a cisztát, a petefészke megmaradt, és azóta is van azon az oldalon is peteérése.

2020. ápr. 14. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!