Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A császármetszésről érdekel...

A császármetszésről érdekel minden?

Figyelt kérdés

3.babát várom, egyelőre harántfekvésbe van, így volt végig. Van még pár hete megfordulni, de szeretnék minél többet tudni a császármetszésről, biztos ami biztos. Olvasgattam róla, de engem a valós történetek érdekelnek jobban, amiket nem írnak le a "könyvek".

Tényleg van olyan, hogy érzed, ahogy vágnak? A gerinc érzéstelenítés milyen? Nagyon rossz, mikor megszúrnak? Két természetes szülésem volt, minden fájdalomcsillapító nélkül.

Mennyi idő alatt épültél fel? Szoptatást befolyásolta?

Köszönöm, ha segítesz!

2020. ápr. 12. 09:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A gerincérzéstelenítés beadása egyáltalán nem fáj. Viszont nálam nem hatott jól, és éreztem fájdalmat a műtét alatt; szóval igen, van ilyen. Már nem tudtak mit tenni, mert már ki voltam nyitva, amikor már akkora fájdalmat éreztem, hogy már muszáj volt szólnom, hogy ezt így nem bírom, de akkor már nem volt mit tenni; azt mondták, ki kell még bírni egy kicsit, amíg gyorsan kiveszik a babát, utána adnak morfint. Tényleg gyorsan kint volt -onnan kb. 5-8 perc alatt, de az kb. élve boncolás volt... Utána a morfin kiütött. Még aludtam is egyet a műtőasztalon.

A férjem megkapta a babánkat az aranyórára.

Az őrzőben nem volt semmi különös addig, amíg fel nem kellett kelni lezuhanyozni. Az elég brutális volt megint, de a visszafekvés még jobban fájt.

A mozgás jódarabig úgy ment, hogy az elindulás igencsak fájdalmas volt, de ha már mozgásban voltam, akkor már egész jó volt minden. Viszont amikor megpihentem, utána megint fájdalmas volt nekiindulni; és persze egy babához elég sokszor fel kell 'ugrálni'; úgyhogy nem egy leányálom a babázás császár után az elején...

Nekem a legrosszabb a pisilés volt az első 4-5 napban. Fájt, ha megtelt a hólyagom, és nyomta a méhemet; de ha pisiltem, és 'hirtelen' kiürült; akkor olyan éles fájdalmak jöttek, hogy sokszor sírtam pisilés közben. Rettentően fájt. A vizeléssel összefüggő fájdalmak -persze csökkenő tendenciával- még legalább fél évig kitartottak.

De mindezeket egybevéve, első babás anyukaként is egyedül, nulla segítséggel láttam el a babámat az első pillanattól kezdve, még császár után is; persze a fájdalmat egy darabig tűrni kellett hozzá.

2020. ápr. 13. 08:44
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
#11 A szoptatás nekem nem ment könnyen utána: nem lövellt be a tejem rendesen (később sem); a babám besárgult, tápszeres kiegészítés kellett, 4 hónap után elapadt a tejem.
2020. ápr. 13. 08:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sürgősségi császárom volt. Annyira gyorsan történtek a dolgok, hogy szinte fel sem fogtam. Amikor szóltak, hogy megyünk a műtőbe akkor csak annyi időm volt, hogy felhívhassam a férjem. Kaptam egy katétert és bekísértek. Itattak savlekötőt és miközben a gyerekorvos beszélt hozzám, hogy mi lesz a gyerekekkel megkaptam a gerincérzéstelenítőt ami egyáltalán nem fájt. Lefektettek és vízzel sprickálták a hasam és a lábam, hogy ellenőrizzék, hogy mit érzek és mit nem. A vágást abszolút nem vettem észre, csak azt hallottam, hogy nyöszörög a baba. A második baba kiemelését is csak azért éreztem mert ő volt beljebb és azonnal lement a hasam és könnyen kaptam levegőt. Koraszülésükből adódóan nem mutatták meg őket. Hatalmas fáradtságot és álmosságot éreztem a műtét alatt. A megőrzőben kb 5-6 órát voltam. Amikor már nem zsibbadtam akkor vacsora után egyedül fel kellett üljek és a nővérke elkísért fürdeni, aztán a szobámba. Folyamatos láz és vérnyomás mérés volt. Másnap piszkosul fájt a hegem, de aznap már átmehettem megnézni a gyerekeket a Pic-re. A férjem tolt át tolószékben. Onnantól kezdve minden nap egyre könnyebben mozogtam egyedül is. Összességében nekem nem volt rossz élmény a műtét.
2020. ápr. 14. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!