A császármetszésről érdekel minden?
3.babát várom, egyelőre harántfekvésbe van, így volt végig. Van még pár hete megfordulni, de szeretnék minél többet tudni a császármetszésről, biztos ami biztos. Olvasgattam róla, de engem a valós történetek érdekelnek jobban, amiket nem írnak le a "könyvek".
Tényleg van olyan, hogy érzed, ahogy vágnak? A gerinc érzéstelenítés milyen? Nagyon rossz, mikor megszúrnak? Két természetes szülésem volt, minden fájdalomcsillapító nélkül.
Mennyi idő alatt épültél fel? Szoptatást befolyásolta?
Köszönöm, ha segítesz!
Két gyerekem van, az első hüvelyi szülés volt, a második császár.
A hüvelyi után rettegtem az újbóli szüléstől, az nagyon durva volt, pedig eltelt 7 év a kettő között.
Szóval indított szülés volt, baba feje magasan, nulla fájással mentünk a mütőbe.
Kb felfogni sem volt idő, hogy mi is történik.
A szuri kicsit kellemetlen volt, de teljesen kibírható. Utána egyből zsibbadtam is. Amikor vették ki a babát, éreztem a rángatást, de ennyi.
6 óra múlva fel kellett kelnem, na az brutális volt. Segítettek zuhanyozni, felöltözni, aztán átcsoszogtam a szobámba, azt hittem sose érek át. Szerencse volt, hogy volt az ágyamon ilyen "felhúzódzkodó háromszög", nem tudom mi a neve, na azzal húztam fel magam mindig. Feküdni csak háton tudtam, de az is jól jött, hogy állíthatós háttámlájú ágy volt. Ha teljesen vízszintbe lettem volna, nem tudom hogy keltem volna fel.
A műtét után 8 órával úgy bekakilt a baba, hogy el kellett vinnem a csecsemősökhöz fürdetni. Mindenki csodálkozott: maga a reggeli császáros?? Uristen, nincs rosszul? Hozzunk széket leül? 😂 Elcsoszogtam végülis mint egy beszart pingvin, de ha fekvésből kellett felkelni na az kegyetlen volt.
De minél többet mozogtam, annál jobb volt.
1 hét múlva mentem varratszedésre, semmit nem éreztem belőle, akkor már nem is fájdogált a seb. De kellett kb 4-5 nap, míg jajgatás nélkül keltem fel az ágyból.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Egyelőre nem lépnék még be ilyen csoportokba, azzal "elkönyvelném" magamba, hogy császáros leszek. De jó tudni, hogy van ilyen csoport is.
Írjatok még nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!