Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hallotatok ti már ilyet?

Hallotatok ti már ilyet?

Figyelt kérdés
unoka testvérem pár napja szült (mult hét pénteken) reggel fél7-re meg lett baba, és 6 óra mulva haza engedték őket. Ez angliában történt, és tt állitólag igy van, hogy pár óra mulva haza mehet a mama is meg a baba is. akkor itt magyar országon miért kell bent lenni napokat?
2010. júl. 26. 21:08
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
igen mesélte unoka nővérem is hogy kb 2-3 ultrahangon volt az egész terhessége alatt.
2010. júl. 26. 21:29
 12/22 anonim ***** válasza:

Igen, én pont a napokban hallottam erről.

De azért nálunk is javult a helyzet 30 év alatt :)

Anyukám is császárral szült engem, én is a kisfiamat, anyukám 14 napot volt kórházban (igaz, neki még függőlegesen vágtak) én pedig 3 napot, hétfőn este lett meg a baba, és péntek reggel jöttünk haza, mert minden rendben volt.

2010. júl. 26. 21:51
 13/22 anonim ***** válasza:
De ott mi van az újszülöttkori szűrésekkel? Ultrahang,PKU szűrés? Én örülök,hogy itt pár napig még megfigyelik, az én babámnak születése után kb 20 órával volt egy légzéskimaradása,magzatvizett bukott még,le kellett szívni és oxigént is kapott. Otthon mi lett volna vele?
2010. júl. 26. 22:35
 14/22 anonim ***** válasza:
Velem is így volt 18 évvel ezelőtt Németországban! Ha gondoljátok.....van mit mesélni róla.....:-)
2010. júl. 26. 23:11
 15/22 anonim ***** válasza:

itt angliában is úgy volt ,mint otthon régen. De úgy döntöttek,hogy az adófizetők pénzét inkább új gépekre, mondernizálásra költik , mintsem,hogy szállodát alakítsanak ki olyan emberek számára, akik nem betegek.

Nem csak a szüléseknél van ez így. Pl. ciszta, vakbél, stb.. műtétnél, akit délután 2-ig műtenek és este 6-ig fel tud állni pár lépésre már küldik is haza. Feküdni otthon is lehet. Szerintem ez jobb. Aki annyira beteg az itt is maradhat több napra bent.

2010. júl. 26. 23:19
 16/22 anonim ***** válasza:

Ma 21.24-esnek uzenem, hogy nem minden 'fejlett' nyugati orszag ilyen. En Franciaorszagban elek, az osszes vizsgalat ingyenes, nincs halapenz, furan neznek rad akkor is, ha adsz egy doboz bonbont a szulesznonek szules utan, es meg az olyan dolgok is ingyenesek, mint a szulesfelkeszito, babamasszazs, kismamauszas, vagy szules utani fitneszorak. Szules utan, ha minden rendben, egy het mulva engednek haza, csaszarral tovabb benn kell maradni, de akar apukanak is tudnak agyat biztositani. A helyi korhazban nalunk mindenki egyagyas szobat kap. Havonta jarok orvosi ellenorzesre, mellette pedig vannak programok es tanfolyamok szulesznokkel. Ja, es ha apa vagy en lebetegszunk, allam bacsi kikuld egy segitot ingyen es bermentve, aki segit a haztartasban.

Elotte Irorszagban eltem.....Osszehasonlithatatlan. Mivel ott illegalis az abortusz (nem mintha nalunk ez szoba jott volna), nem is voltak hajlandoak ramnezni 24 hetes terhesseg elott, ami azert szerintem eleg meresz.....Az ottani egeszsegugy pedig emlitesre se melto. Volt, hogy ejjel bevitt a mento vakbelgorccsel, telenyugtatoztak, majd vizsgalat nelkul hazakuldtek, meg a taxit se varhattam meg fekve, mert 'kell az agy'.....

Szoval nem feltetlenul jobb/rosszabb a nyugat, szerintem az otthoni helyzet meg relative oke (persze a halapenzt leszamitva).

33 hetes kismama

2010. júl. 26. 23:40
 17/22 anonim ***** válasza:
Az unokatesóm is London mellett él, mindkét szülése úgy zajlott, hogy 24 óra múlva már otthon volt. Házhoz ment a gyerekorvos a vizsgálatra. Ahogy tőle hallottam, ott nincs ennyi vizsgálat, teljesen el volt csodálkozva, mikor én meséltem a sok UH-ról, védőnői látogatásról, nőgyógyászati vizsgálatról, laborról. Ott inkább a szülésznő a fontos. Alig látta orvos, és egyszer volt UH-on is.
2010. júl. 26. 23:46
 18/22 anonim ***** válasza:
Hollandiában is így van (ha egyáltalán kórházban szül valaki, és nem otthon). Ott fogom szülni a következő babámat, és tartok is attól, hogy fogok hazakerülni pár órával szülés után. Hiszen itthon is két napig tartott, míg ki tudtam egyenesedni szülés után, és örültem, ha el tudok ténferegni a fürdőig. Nem hogy ki a kórházból, be a kocsiba stb.
2010. júl. 27. 07:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Van ilyen máshol is a barinőm Izlandon él bement apukával este szülni együtt aludt a család a baba ott volt velük a kék fény alatt majd reggel haza engedték.Nálunk a pénz beszél ott nincs ilyen gond minden fullos és tökéletes.
2010. júl. 27. 09:33
 20/22 anonim ***** válasza:
En is Angliaban szultem 4 honapja es sokkal jobb volt h hazajohettunk mint ott lenni 5 napig!Nekem sem volt smemi problemam es a picinek sem,o nem volt semmilyen kek feny alatt es megsem sargult be!Itt Angliaban nagyon sok a gyerek 1 ejszaka alatt akar 30an is szulnek es kell a hely a masik embernek!Abban igazuk volt az elottem szoloknak h itthon is lehet fekudni,nyugodtabb vagy a csaladoddal legalabbis en igy voltam!Es tenyleg korszerubb minden,semmilyen korhazi hangulat nincs,fejlett a rendszer!Es mindezert a luxusert meg fizetni semm kell!Itt nincs sem halapenz,sot megserted a szulesznot h adni akarsz neki vmit!
2010. júl. 27. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!