Szülés gyakorlati-technikai tudnivalóit leírnátok?
Olyan érdekel, h pl. sűrűsödnek a fájások, elfolyik a magzatvíz, stb. bemegyünk q nőgyógyászati sürgősségire. Onnantól mi történik? Megállapítják,hogy tényleg itt van-e az idő, és felviszik a kismamát szobára? Hol kell átöltözni, s mibe? A cuccomra addig ki vigyáz? Eleve 2pakkot kell vinni, egyet a szülőszobára, egyet majd az osztályra. Telefon lehet-e nálam? Enni-inni való lehet-e?
Szóval ilsen technikai részletkérdések érdekelnek. S ha vinni kell a műtőbe, császározni, addig ki vigyáz a holmijaimra? Amig őrzőben vagyok, mi történik? 8-12órát tényleg ott kell feküdni?
Minden hasznos infót szívesen fogadok :)
Ez kórház és helyzetfüggő is..
Ami egyezik
Beérkezéskor mindig megnézik hol tartasz
Megnézik a baba szívhangját
Cuccod lehet nálad, de valamelyik nővérke is figyelhet rá, nálam a férjem, a kísérőm rendezte.
1. Szülés
3 ujj tágan 3 perces fájásokkal érkeztem, magzatvíz pont a vizsgálóasztalra, amikor mentem fel, akkor folyt el.
Mivel már szüléssel mentem nem vajúdással, így szülőszobára mentünk.
Ott elmehettem letusolni, átöltözni, amiben szülni akartam. / hálóing/
Aztán vajúdtam még
Majd kijött a baba kis komplikációval, amit első babásnak nem részletezek 😉
2. Baba
1,5-2 perces fájásokkal érkeztem, 4 ujjnyi tágan, eltűnő méhszájjal.
Nst-re nem is volt idő.. csak odadugták az érzékelőfejet.
Mindenki pánik, csak én nem
Alig hagytak átöltözni
Férjem műtősruhát kapott, saját helyett..
Mire a szülőszobára értünk jöttek a tolófájások..
Szülőágyra fel.. doki megnéz
Következő fájás elment a magzatvíz.
15 perccel később megvolt a baba.. nyakán a zsinórral, egészségesen
A holmijaidat nem kell féltened, senki nem nyúl hozzá
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!