Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Adnátok pénzt a dokinak...

Adnátok pénzt a dokinak szülésnél, ha igen mennyit? Milyen az ügyeleten szülés?

Figyelt kérdés

Volt fogadott orvosom, de épp most értesültem róla, hogy ha nincs műszakban akkor ügyeletes vezeti le a szülést. Programozott császárt nem szeretnék azért hogy az én dokim legyen ott minden áron, meg nincs semmi komplikációm ami indokolná a császárt,az első babát is természetesen szültem.

Ebben az esetben adnátok pénzt az ügyeletes dokinak ha mégis ő nála szülnék, vagy felesleges és ettől nem fogok " kedvesebb vagy jobb" ellátást kapni?

Nincs igazán ebben tapasztalatom mert ismerőseim is mind fogadott orvosnál szültek, hogy milyen az sztk-s ellátás?

Plusz én máshová tartoznék kórház szempontjából,(pont megyehatáron lakunk és másik megye ahová mennék szülni) ilyen esetben ha ott vagyok, hogy fájásaim vannak /elfojt a magzatviz stb csak ellátnak, nem? Minden kötelező vizsgálatom ott készült, a rendszerben is benne vagyok.

Köszönöm a segítséget!

2020. márc. 30. 13:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
62%
5.milyen beszologatasokat kaptal?
2020. márc. 31. 16:45
 12/12 anonim ***** válasza:

Ügyeletben szültem, nem adtam. Fizetem a TB-t, ő meg kapja a pénzt a kórháztól és, valamint magánrendelése is van (mint szinte az összes nőgyógyász szakorvosnak), sose értettem, miért kellene az én kis pedagógusi fizetésemből még "hálapénzt" is adni neki, mikor ő a többszörösét viszi haza egy hónapban. A választott orvos az persze más, hiszen ő egy pluszt ad, a munkaidején kívül is rendelkezésre áll, őt valóban illik kifizetni.

A rosszabb ellátást hogy érted? Hálapénzt szülés után szoktak adni, vagy a hazaengedéskor, vagy a 6 hetes kontrollon. Addig nem tudja a doki, hogy adsz-e neki, így nem ez alapján fog ellátni... A szülés ráadásul olyan dolog, hogy csak a szülésnél van szerepe az orvosnak (komplikációmentes szülésnél ott se túl sok), utána nem nagyon foglalkozik veled, szóval mire fizetnél neki, már rég ellátott téged. Így hogyan érhetne hátrány?

2020. ápr. 1. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!