Ügyeleten történő szülés esetén mi a teendő?
Nem szeretnék pénzt költeni magánorvosra.
Sztk-ban tervezek terhesgondozásra járni, és abban a kórházban szülni, ahova tartozom. Még nem vagyok terhes, de tegyük fel, hogy nem problémamentes a terhesség, és császármetszés kell (erre van esély két betegségem okán is, ezért is szeretnék felkészülni erre). Sztk-s doki ad javaslatot császárra, amit viszek a kórházba akkor, mikor érzem, hogy beindult a szülés, ugye? Mi történik ezután? A kórházban felveszik az adatokat, és kerítenek egy ügyeletes orvost? Kell esetleg előre szólni/megjelenni (esetleg NST-re oda irányítanak a terhesség végén), vagy vadidegenként elég besétálni a kórházba az adott napon? Lesz egyáltalán személyi/helyi kapacitás, ha egy random ember csak úgy megjelenik a betegfelvételen?
Tudom, hogy butaságokat kérdezek, ne vessetek meg emiatt.
Ha szükséges, akkor kiír programcsászárra, ez esetben találkoznod kell anesztessel és az osztályvezető bemutat annak, aki várhatóan műteni fog.
Ha megszülheted rendesen, akkor becsengetsz a szülőszobára, ott megvizsgálnak, vajúdsz, aztán ha valami miatt mégis császárra kerülne a sor, akkor 5 perc alatt összeáll a team.
Én is SZTK- ba jártam gondozásra,de a szülészet a város másik pontján van. Így szinte minden nagyobb vizsgálat a szülészeten volt,terhesgondozáson adta mindenre a doki a beutalót,aztán ha megvolt az aktuális vizsgálat,a következő gondozáson megnézte az eredményeket. NST-re is a kórházba kellett menni. De gondolom mindenhol máshogy megy.
Feküdtem a patológián egy hónapot, ha valaki úgymond beesett, kerítettek rá kapacitást. Ha nem volt ágy,elhelyezték más osztályon. Megoldanak mindent,szerintem nem kell ezen aggódni :)
Nem tudom,hol szeretnél szülni, de nálunk van külön olyan időpont,mikor az érdeklődőket körbevezetik a szülőszobán,elmondanak mindent. Ez nagyon hasznos volt.
Ja,meg NST-n kaptam kis tájékoztatót,hogy mikor beindul a szülés és jönni kell, hol csengessek, hova menjek,mi legyen nálam stb.
A legtöbb kórházban van szuloszoba látogatás, ahol frlteheted a kérdéseidet, továbbá ha dokit nem is, de szülésznő lehet érdemes fogadnod.
Rögtön bemtebb vagy a kórházban, főleg, hogy ő ott fog neked ctg-t, nst-t végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!