Mit csinál a kórházban az anyuka?
Gyereket pelenkázni.
Pihenni.
Anyakönyvezést intézni a kórházban.
Ez nagyon függ a baba habitusától is.
Nekem a háromból volt egy, aki evett-aludt, kis pelenkázás, szabályosan unatkoztam mellette.
De a többinél siker volt, ha kijutottam a wc-be, vagy zuhanyozni, mert üvöltöttek.
Egyébként az ember próbál pihenni, lehet hogy fájdalmaid lesznek minden felé (gátseb), a méh visszahúzódása is fájdalmas (mondjuk első babával még általában kevésbé).
A szülés, még ha könnyű is, nem táncos teadélután, sok kismama a terhesség vége felé alig tud aludni, így fáradtak vagyunk. Enni is kell, mert kell az energia, és van, akit nem hagynak a látogatók...
Én úgy szerveztem mindig, hogy egyetlen időpontra hívtam mindenkit, és akkor gyorsan lement, amúgy csak a férjem jöhetett, meg a nagyobb gyerekek, bár ők általában egyszer szoktak csak bejönni, aztán otthon úgyis találkozunk.
A vérzés is erős még legtöbb esetben, az is "kimerítő", szóval lesz programod, de lehet vinni olvasnivalót, arra az esetre ha "megölne az unalom". :)
Ja és a babát vinni kell oltásra, vérvételre, orvosi vizsgálatra, és mindemellett napi 6x minimum bejönnek a szobába. (Takarítónő, fényképész, anyakönyvvezető, orvosi vizit, védőnő, kaját hozzák 3x) Szóval amikor épp elaludnál, tuti megébresztenek, esetleg a szobatársad babája üvölt...
Eszik, alszik, pelenkázik, öltöztet, szoptat, fej és folyton méri a gyereket a mérlegen, fogadja a látogatókat, zuhanyzik, hajatmos, próbál wczni na meg persze gyönyörködik a babában.
Nem tölt ki egy egész napot, vigyél be könyvet vagy filmet.
Ez nekem fura.
Kulfoldon szules utan lehet hazamenni, sokkal jobb ugy !
Két hete szültem a másodikat. Se fáradt nem voltam igazán,se nem fájt semmim. Vérzés se volt vészes. Vip szobába voltam.
Reggel fél7-re kivinni bevásárló kocsiban (én csak igyhivtam) tiszta ruhával,pelussal a fürdetésre,gyermekorvosi vizsgálatra. Utána én fürödtem,jött a doki vizit. Feküdtem,tv ztem,aludtam picit. 9-10között hozták a babát visza. Ált aludt,így délig,egyig pihentem,ettem. Én fejtem és kiegészítést kapott (anyatej),mert nem tudom mellre tenni. Aludt. Pelus csere. Naponta jött anyós a lányommal,párom is reggel beugrott fél órát,du két órát.
Unatkoztam sokat,mert a nagynál hosszú szülés volt,utána ordított sokat,mert nem tudott szopni rendesen,ne jött semmi,ha nem ő,a többi baba sirt. Most ehhez képest a szülés ideje fele annyi volt,csend volt a magán szobába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!