Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Adnátok pénzt a dokinak...

Adnátok pénzt a dokinak szülésnél, ha igen mennyit? Milyen az ügyeleten szülés?

Figyelt kérdés

Volt fogadott orvosom, de épp most értesültem róla, hogy ha nincs műszakban akkor ügyeletes vezeti le a szülést. Programozott császárt nem szeretnék azért hogy az én dokim legyen ott minden áron, meg nincs semmi komplikációm ami indokolná a császárt,az első babát is természetesen szültem.

Ebben az esetben adnátok pénzt az ügyeletes dokinak ha mégis ő nála szülnék, vagy felesleges és ettől nem fogok " kedvesebb vagy jobb" ellátást kapni?

Nincs igazán ebben tapasztalatom mert ismerőseim is mind fogadott orvosnál szültek, hogy milyen az sztk-s ellátás?

Plusz én máshová tartoznék kórház szempontjából,(pont megyehatáron lakunk és másik megye ahová mennék szülni) ilyen esetben ha ott vagyok, hogy fájásaim vannak /elfojt a magzatviz stb csak ellátnak, nem? Minden kötelező vizsgálatom ott készült, a rendszerben is benne vagyok.

Köszönöm a segítséget!

2020. márc. 30. 13:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem, nem adtam. Le kellene már szoktatni az orvosokat a hálapénzről. Csak akkor adok, ha fogadott.
2020. márc. 30. 13:59
 2/12 anonim ***** válasza:
98%
Egyiknek sem adtam. Ügyeletes, tehát a munkaidejében a munkáját végzi.
2020. márc. 30. 14:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, csak mondom ez nem bunkóság. De ha meg egy 20-30e ftot adok hogy azért a fél óraért még kitoltam a babát és össze varrt kapjon vmit, kinevet. 60-70e meg azért úgy hogy akkor láttam először picit sok..
2020. márc. 30. 14:04
 4/12 anonim ***** válasza:
97%
Mivel nem előtte adnád, így nem fogsz másmilyen ellátást kapni. Én nem adtam semmit (eszembe se jutott), de meg se érdemelte mondjuk.
2020. márc. 30. 14:07
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
1 es vagyok. Sürgősségi császárral szültem. A szülésznőt nem fogadtam, de nagyon kedves volt, de látszott rajta, hogy csak "meló" vagyok. Rajta kívül egytől egyig mindenki lekezelő, türelmetlen tahó volt velem, pedig nincs nagy szám, nem képzeltem magam királykisasszonynak és nem voltam szerencsétlen sem. Egyszerűen ilyen abban a kórházban a temperamentum. Olyan beszólogatásokat kaptam, hogy nem tudok a mai napig túllenni rajta, és mindenre gondoltam abban a pár napban amit ott töltöttem, kivéve arra, hogy fizessek nekik.
2020. márc. 30. 14:10
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Nem adnék egy ft-ot sem.
2020. márc. 30. 15:25
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha adni akarsz, azért adj, mert elégedett voltál. Valószínűleg a fogadott orvossal egyenértékű ellátást fogsz kapni úgy is; amennyiben nem így van eszedbe sem fog jutni, szerencsére úgyis utólag adnád.
2020. márc. 30. 16:01
 8/12 anonim ***** válasza:
82%
5. megkérdezhetem hogy miket mondtak?
2020. márc. 30. 16:05
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
Nekem úgy volt, hogy nem tud bejönni a fogadott orvosom. Ő öaszeget nem mondott, de 100at terveztem neki adni. Ha ügyeletes orvosnál szültem volna neki 50et adtam volna, de végül az orvosom be tudott jönni.
2020. márc. 30. 21:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Első szülés élet sürgősségi császár lett, de előtte a héten kB 6 alkalommal voltunk bent a kórházban, hogy nem vagyok jól, de hazaküldtek... Utána 1 hétig voltam intenzíven, és egy hetet a csecsemő osztályon, az ottani nővéreknek össze készített egy csomagot a párom.

A második babánk 5 napos, programozott császár volt, ügyeletes orvosnál, az előtte lévő nap szóltak, hogy akkor holnap szülünk, előtte már 1 hónapot bent feküdtem a kórházban a terhespatológián, a szülés után 3 napot voltam a csecsemő osztályon. Valószínűleg össze készítünk egy ajándék csomagot a nővéreknek, ha a varratszedésnél bekísérhet a férjem, akkor behozza, ha nem, akkor nem visszük be, majd kint megvár a babával a kocsiban. Pénzt nem adtunk a kórházban.

2020. márc. 30. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!