Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Született valakinek 5 kg vagy...

Született valakinek 5 kg vagy a fölötti babája?

Figyelt kérdés
2020. márc. 12. 19:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Persze, ennek a nőnek pl. 6,5kg-os született:

[link]

2020. márc. 12. 20:00
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Igen, a fiam pont 5 kilós volt és 60 cm☺️
2020. márc. 12. 20:20
 3/8 A kérdező kommentje:
És simán született? akkor mr 62-es ruha kellett a kórházba ugye?
2020. márc. 12. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:
96%
Az enyém 4900 grammal és 56 cm-rel. Volt olyan 56os ruha ami jó volt, de volt olyan is ami nem. Márkától függ. Természetes úton született, a nagyobbik is, ő 4200 gramm volt és 55 cm.
2020. márc. 12. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a kislányom született, volt egy szobatársam, akinek 5600g-mal született a kislánya, természetes úton.

Pont láttam a babát, amikor lehozták a csecsemős osztályra. Még akkor is szilva kék volt. Az anyuka meg brutális szülési sérüléseket szenvedett, és vérátömlesztés is kellett neki. A babával sem volt minden rendben, utána sem, de azt már nem tudom, hogy mi lett a kivizsgálásának vége, mert mi időközben hazamehettünk.

Erősen műhiba gyanús a helyzet, mert indított szülés volt, 1 hónappal korábbi UH-on már 4 kg körülire saccolták a babát, mégsem csináltak egyetlen UH-ot sem az indítás előtt. Az orvos azzal mentegetőzött, hogy ha tudta volna, császározott volna.

Ugyanebben a kórházban, évekkel ezelőtt meghalt egy baba úgy, hogy az 5-6 kg közötti súlyával a feje még valahogy kifért, de úgy elakadt, hogy nem tudták időben kifejteni és megfulladt. (Gondolom a köldökzsinórt is elnyomta.) UH ott sem készült a szülés előtt, a baba ezért lett ilyen nagy, mert az anya GDM-es volt, de nem járt diabetológiára, és nem is tartotta a diétát. A szülők pert nyertek a kórházzal szemben.

2020. márc. 12. 21:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, hogy nem volt kérdés, de nekem szerencsére mindkét gyerekem egészséges, nem volt gond a várandósságom alatt sem és a szüléseim is szépen zajlottak le, problémamentesen, gyorsan. A tolófájások iszonyúak voltak, de az előzőek nem voltak véstesek. Első gyereknék 4, másodiknál 6 órát vajúdtam. És nem vagyunk elhízottak, de a férjem óriás, orvos szerint genetika. 198 cm és 108 kg, én 170 cm és 58 kg voltam, még 66 vagyok.
2020. márc. 12. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Unokahugom az elso babajat 6kg es 60cm termeszetes szulessel szulte igaz vajudot 24oran keresztul
2020. márc. 12. 21:58
 8/8 anonim válasza:
Nekem még nincs gyerekem :D de tudom, hogy Én 5100g-al születtem :)
2020. márc. 28. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!