2 héttel kisebb méretű baba mikor született meg?
Napra pontosan tudom mikor volt peteéres, tehát a baba nincs elszámolva. 2 héttel le van maradva a fejlődéssel 30.hét óta. Akinek elvolt maradva mikor született a baba? Túlhordta? Időre született?
Első babám császáros volt, emiatt nem engedik túlhordani és 40.heten császár, viszont ha addig beindul a szülés engedik h megpróbáljam természetesen megszülni.
38+5
Nekem 41+1
Szedtem rá gyógyszert, hogy jobban nőjön, pedig nem öregedett a méhlepény
/3 hetes lemaradásban volt/
Így lett kereken 3 kg a végére.
És nem lett elszámolva nekem sem...max 3-4 nap lehetne, a fogantatás csúszása miatt, mert nem volt aktus már lehetséges időpontban.
Genetika amúgy.. ő kinn is kisebb.
Arányos, de kisebb..18 hónaposan 74-80 ruhákat hord, (ez 9-12 hónapban szokott jó lenni)
Nekem kereken 40 hétre, bár pár nappal fiatalabb is volt a terhesség hosszabb ciklus miatt. Az első ultrahangokon kisebb volt emiatt de később már nem. 24 hetesen még minden méret megfelelt, onnantól kisebb volt. 40 hétre született 48 centivel :) Szóval tényleg picike volt. Ehhez kereken 3 kg. Nem fog ezért később születni csak ha pontosak a mérések, legfeljebb pici lesz születésekor.
Első babám is 39 hét 5 naposan szültem, ott szabályos 28 napos volt a ciklusom és meg is felelt mindig a terhességi kornak a méret, ő átlagos méretű volt és UH-n sem volt "lemaradva". Szóval ha azt nézem, hogy a kicsi később fogant, egyáltalán nem jött később, mint amelyik 3,6 kilóval született.
33. hétnél kezdett lemaradozni, 2-3 héttel. Engedték túlhordani, mert méhlepény, áramlás, ctg-k rendben voltak.
Betöltött 41. hétnél indítottak. 2860 g lett, egészséges!:) A családban jellemzően 3 kg alattiak vagy körüliek az időre született/túlhordott babák is, valószínűleg alkati a dolog.
Leírom a végét hátha valakit érdekel.
A kiírt császár előtti éjjel beindult a szülés (pont betöltött 39.hét), nagyon örültem neki hogy megpróbálhatom természetesen megszülni. 14 órát vajúdtam, de nem nagyon tágultam illetve burokrepesztest után leesett a szívhang így császár lett.
2810g 51cm teljesen normális méretek szóval annyira nagyon nem volt elmaradva...
Egészséges gyönyörű kislány :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!