Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek 36-37. kozott született...

Akinek 36-37. kozott született a babája, levolt maradva fejlődésileg? Hány napot kellett vele korházban lenni? Volt esetleg valakinek elhuzodo sárgasága emiatt?

Figyelt kérdés
2020. jan. 28. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:

36+4 napra szültem.

Fejlődési rendellenesség nem volt. Kicsit gyengébb volt az immunrendszere, most 2 éves, de kezd erősödni. Az első 1 évben 8x volt felső léfúti gyulladása.

Beszélni nem beszél még most se, szóval a beszéde lehet le lesz maradva, viszont 20 hónaposan már járt, a mozgása bitang gyorsan fejlődött.

5 napot voltunk kórházban, sárgaság miatt, mert le volt tapadva a nyelve és nem tudott szopni amit csak az 5.nap vettek észre. Szóval lehet nem sárgult volna be, ha nem lett volna kórházi mulasztás.

Minden értéke tökéletes volt, apgar, stb, szóval ha szopizott volna, 3 nap alatt ugyanúgy kijöhettünk volna, mint mások.

2020. jan. 28. 20:06
 2/7 anonim ***** válasza:
10 hónaposan járt*
2020. jan. 28. 20:06
 3/7 anonim ***** válasza:
35 plusz 6-on született, nem volt pic-en, szüléssel minden oké volt, kicsit besárgult, majd kapott egy húgyúti fertőzést 1 hetesen, hamar felgyógyult, utána nem emelte a fejét, jártunk dévényre, attól kezdve mindent szépen csinált, 13 hónaposan járt. Most két és fél éves, nagyon értelmes, de nem beszél. Ami még eszembe jutott, ügyetlen volt a mozgása sokáig, azt mondták, hogy ez jellemző a 36. héten születettekre.
2020. jan. 28. 20:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Kórházban ugyanannyit voltunk, mint az időre született babák.
2020. jan. 28. 20:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Akkor ez a nem beszélés jellemző a korábban születettekre úgy látom. Egyébként az én lányom is értelmes, bonyolult utasításokat is megcsinál, tud mindent, testrészeket, színeket, állatokat megmutat,ügyesen eszik iszik egyedül, mint a felnőttek. Már óvoda érett lenne, ha beszélne és a szobatisztasággal jobban állna.
2020. jan. 28. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy az én kisfiam korábban született 33+1n de nagyon hamar már másfél éves korában elkezdett beszélni.2 éves korában 3 éves szintű volt a beszédértése, beszédkészsége szóval nem minden korababára jellemző a kései beszéd.
2020. jan. 28. 21:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem se a koraszülöttség miatt van a nem beszélés, bár az okát nem tudjuk, de egyik barátnőm lánya szintén a 36. héten született és másfél évesen kezdett beszélni, viszont a nagymozgásokban ő is ügyetlen volt.
2020. jan. 28. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!