Kinek hogy indult a szülés? Hogyan zajlott?
Az első 40+6 naposan született. Reggel 9kor minden előjel nélkül elfolyt a magzatvíz, pont a kórházban történt, mert épp nst-re mentem, épp annak az eredményeit vártuk(ami egyébként semmi ráutalót nem mutatott, hogy fél óra múlva elfolyik a víz). Kaptam méhszájérlelő zselét, mert nem voltam kitágulva, innentől feküdnöm kellett. Semmi nem történt este 5-ig. Jöttek, vizsgálgattak, beraktak egy katétert, mert folyton pisilnem kellett. Nst vegig rajtam volt. Szóval 5kor kezdődtek a fájások, 15-10-7-5-2 percesek, fokozatosan erősödtek és sűrűsödtek. Először csak a derekam fájt, majd a hasam alja is, később már az egész hasam, a legvégén már a combomba is kisugárzott a fájdalom. 7-kor vittek át a szülőszobára, ekkor már 2 perces fájásaim voltak. Itt bekötötték az oxit, ettől folyamatos fájások lettek, vagyis ahogy vége lett az egyiknek már jözt is a következő, semmi szünet nem volt közte. Akkor azt hittem ott halok meg, majd hirtelen erős nyomási ingert éreztem, olyat mimt székeleskor, csak sokkal erősebben. Mondtam a szülésznőnek, hogy nyomnom kell, de azt mondta, hogy még nem szabad, mert még csak 4 ujjnyi vagyok, tartsam vissza. Na ez a része még durvább volt, mint a folyamatos fájás, tartsam vissza a babát aki ki akar jönni. Nem tudom mennyi ideig kellett visszatartanom, nekem óráknak tűnt. Majd 1x csak mondja a doki, hogy mostmár nyomhatok, de addigra annyira elfáradtam a visszatartásban, hogy már nem volt erőm nyomni. Nem tudtam jól bent tartani a levegőt, a doki nyomta a hasam, de semmit sem segített ezzel, végül nagyon sokadik tolásra megszületett a fiam este 10kor.
A második 40+2 hetesen érkezett. Vele már 36. héttől jóslóztam, de akkor éjszaka mikor fura fájásokra ébredtem, akkor már tudtam, hogy ez az. Ez volt éjfélkor. Mérni kezdtem. 7-10-8-15-5 percesek, semmi rendszer. Lezuhanyoztam, elvileg ha jósló elmúlik, ha rendes fájás rendszereződik. Hát semmi nem történt, ugyan olyan össze visszaságos maradt mint volt. Olyan fél 3ig mértem, de akkor már egyre szaporábban kellett levegőt vennem, így felébresztettem a férjem, hogy beindult a szülés. Na ekkor ő bepánikolt, főzött egy kávét, megkávéztunk, majd elkezdtünk nézni egy filmet a tv-ben, közbe mertük a fájásokat. Én a rendszerességet vártam, ami az előzőnél is volt, de semmi. Fél 5kor áthívtuk anyósékat (készenlétben voltak mar hetek óta), hogy a fiunkat majd vigyék el reggel oviba mert mi megyünk a kórházba. 5kor mentünk be, de a fájások még mindig rendszertelenek. Megvizsgáltak, jó bő 2 ujjnyi. Járkáljak, igyak sokat, közbe lement egy nst-is, semmi extrát nem mutat, adatokat vesznek fel, beöntés, járkaljak, merjem a fájásokat. Még mindig rendszertelen, de már meg kell kapaszkodnom 1-1 fájásnál. 7kor szól a doki, hogy járkáljak még egy kicsit, aztán burkot repeszt, bő 3 ujjnyi a tágulás. Ahogy ezt kimondta elfolyt a víz. Szülőszoba, oxitocin, fájások még mindig rendszertelenek. Egyszer csak mondja a doki, hogy nyomjak. De hát nincs is tolófájásom. De már itt a feje, ő már látja a haját. 2 sikertelen és 2 sikeres nyomásra meg is született 8 órakor.
Nekem furcsa volt, hogy mennyire különböző volt. A másodiknal is vártam a rendszeres fájásokat, a tolókat. Nekem az első jobban fájt, mint a második. Szívesen emlékszem vissza mindkettőre, nekem hatalmas élmény volt, mái napig emlékszem minden percére (állítólag van aki elfelejti).
Kiírt napon mentem NST-re (minden rendben volt hálistennek) de ugye megvizsgált a dokim mivel aznapra voltam kiírva (magzatvíz szín, méhszáj) és már akkor szépen tágult a méhszáj, mondta ma vagy holnap találkozunk újra addig is menjek haza pihenjek. Írtam a szülésznőmnek is hogy mit mondott a dokim, mondta ő is úgy készüljek holnap szülünk:-) Hazamentünk már akkor kicsit fájdogáltam, de nem volt vészes és nem volt rendszeres sem. Aludtam kicsit délután. Utána “elmúltak” a fájdalmaim majd hajnalra visszatértek.
Másnap ugye (40+1) kellett mennem vissza de már mondta a szülésznőm menjek fel a szülőszobára.
Felvett az osztályra, előkészület, beöntés, zuhanyzás, branul, infúzió, doki megvizsgált. Szépen tágulgattam.. Délelőtt megkaptam az epit, majd kihúztam egészen 18:20ig
Onnantól indultak be nagyon az események a fájdalmak.. 18:30 ra spontán meglett a babám 4 kilóval❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!