Terhesen súlyos depreszió és erős pánikbetegség volt valakinek?
Sajnos èn ebben a cipőben járok😣
Nagyon rossz a depresziom amit a szülészől való félelem váltott ki🙁
Pstichiátria javaslatott hogy fogják fogadni?
Ugye nem utasithatják el?
Ne haragudj, hogy elkeserítelek, de a császár ugyanolyan, néha még fájdalmasabb mint a normál szülés, csak időben nem a baba megszületésekor. És pont a baba ellátásában tud akadályozni a fájdalom.
Én is féltem a szüléstől. De a terhességem elejétől tudatosan készültem rá. Olyan szülésfelkészítőre jártam, ahol megtanították a tudatos légzést és meditációs technikák segítségével a más tudatállapot elérését. (Örömteli szülés - Hypnobirthing) Ezek gyakorlásával egy teljesen kiegyensúlyozottan tudtam szülni menni. Szerintem felnőtt emberként felelős vagy magadért (és mostantól a gyerekedért). Nem teheted meg, hogy ne fejleszd az önismeretedet és a tudatosságodat.
A pszichiáter jófütty... Az okot sosem szünteti meg, mivel azt pszichoterápiában lehetne, de azt ők nem csinálnak, csak felírják a gyógyszert. Elfedi max a tüneteket. Az ilyen fajta problémáidat jobb lenne minél előbb elkezdeni terápiában kezelni, mert rengeteg olyan helyzet lesz a gyereknevelés során, ami a tudatalattidat fogja triggerelni, azokat az emlékeket, szituációkat, amikből az alapvető szorongásaid táplálkoznak. Ilyen pl. a saját szülésélményed, amire nem is emlékszel tudatosan, de valószínű traumaként élted meg - vagy anyukád traumatizálódott alatta - és hogy te most belekerülsz ugyanabba a helyzetbe, ez felhozza ezeket a szorongásokat. Akár terápiában is - indirekt módon -, akár hipnózisban - direkte - lehet dolgozni a saját szülésélményeddel. Keress szakembert!
Hosszútávon az a megoldás, nem a császárba menekülés - még ha a végén az is lesz.
A császár utána fog piszkosul fájni, szóval ezt gondold át.
Keresd meg az okot, mitol felsz, es ennyi.
Minden betegségnek lelki oka van, sok betegséget pedig az emberek maguknak generálnak, mert ráporognek valamire... kis önismeret, terápia, sokat segit, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!