Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek is sok cuccotok volt a...

Nektek is sok cuccotok volt a szülőszobára mikor mentetek? Nézem nézem mit vegyek ki de minden kell.

Figyelt kérdés
:)
2020. jan. 31. 21:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy sporttáskám volt. 3 napi váltásruha, tusfürdő, sampon, fogkefe, fesű, fogkrém, innivaló, rágcsa, telefon, töltő, pénztárca az e-cardommal, babának hazahozós ruha. Minden mást adtak a kórházban.
2020. febr. 1. 00:30
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
1 táskám volt. A szülőszobán 1 szál ottani hálóing volt rajtam. Papucsot vittem és törölközőt.
2020. febr. 1. 01:04
 13/26 A kérdező kommentje:
Szuper köszi!Hasonló képpen nekem is sok cuccom van.Marad minden🤣 Max legyen felesleges de igazatok van bármi közbejöhet.
2020. febr. 1. 03:27
 14/26 khniki ***** válasza:
100%
Hát nem. Papírok voltak nálam, pár kocka csoki, egy üveg víz, meg szülés utáni bugyi+betét.
2020. febr. 1. 05:14
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én két pakkot állítottam össze, egyet a szülőszobára, az egy sport táska volt (WC papír, sampon, tusfurdo (a pici utazós felé nem a nagy fel literes) , fogkrem, fogkefe, papucs, bugyi, betét plusz én nem hálóinget vittem hanem szoptatós felsőt és legginset, de csak mert télen szültem és nem volt divat a fűtés, plusz az iratok, leletek)

A másik ment az újszülött osztályra, igazából oda boronddel mentem de tok felesleges volt akkora, sok minden nem kellett végül pedig mi 6 napot voltunk bent sárgaság miatt. Amik kellettek:

babának pelenka 40 dbos, popsi törlő 2 csomag, 10 db rugdalozo és body, 2 sapka, kis kesztyű a körme miatt, cumi, cumisüveg (bár ezeket egyből elvette tőlem egy "kedves" doktornő), popsi krém, alkohol gezlap

Magamnak : 4 db szoptatós felső, melltartó, eldobhato bugyi, betét, leggingsek, fésű, hajgumi, arcmoso cuccok, meg a szülőszobáról maradt tusfurdo sampon atkerult ebbe a táskába.

Pluszba ami nem kellett de volt, az az elektromos mellszivo, hálóing, takaró, párna, mert kaptunk, illetve a cumisüveg.

Én kaját innit nem vittem, párom minden nap hozott két üveg szoptatós teát és vizet, illetve ragcsat meg ételt is, mert nem volt valami jó a kórházi kaja, szuloszoban én nem ehettem, nem ihattam.

2020. febr. 1. 07:13
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb kórházban tartanak havonta ingyenes szülésfelkészítő előadás-sorozatot, ahol többek között elmondják, mit érdemes vinni.

Pl. valahol csak kincstáriban lehet a baba és te, máshol neked kell vinni mindkettőtöknek ruhát. Valahol adnak betétet, pelenkát, köldökcsonkápolót, gyógyszert, apának műtős ruhát... miegymást, valahol meg vinni kell.

Én két különböző budapesti kórházban szültem, egymástól 20 percre, mégis teljesen más szokások voltak. Kérdezz rá helyben.

Általánosságban csak a szülőszobára magadnak mindenképp vidd a papírjaid és mivel lehet, beöntést kapsz vagy "baleseted" lesz meg jobb saját maradnak borotválkozni, ha otthon nem sikerült, vigyél minimum olyasmit, ami ezeket is belekalkulálva a vécére, tusoláshoz kellhet, na meg betétet, ha magzatvízzel indítasz, bugyit, váltás ruhát és némi kaját meg vizet. És gondolom, a telefonod :)

2020. febr. 1. 07:20
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Legpraktikusabb, ha KÜLÖN TÁSKÁT állítasz össze -csak a szülőszobára. A többit egy masikba. Nalunk (St Imre) a szülőszobára kell: iratok, leletek, papucs, saját hálóing, törölköző, wc papír, betét, tusfürdő, asványvíz (en telót és töltőt is viszek), valami nasi, de igazából en kb csak szőlőcukrot és koffein csokit ettem), asszem ennyi.

34 hkm

2020. febr. 1. 08:18
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Szülőszobára egy papucsot, 1 üveg vizet, telefonomat és irataimat vittem. Hálóinget, törölközőt csak kórházit szabad használni.
2020. febr. 1. 08:59
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Off: Amit beviszek cuccot az nálam marad vagy elviszik a csecsemősök, nővérek? Pl pelenka, popsikrém, köldök ápoló stb nekünk mindent vinni kell. Ha elveszik akkor visszakapjuk mikor megyünk haza?
2020. febr. 1. 09:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg a kórházba ahol szülsz, hogy mi a helyzet.

Nálunk a baba is csak kórházi ruhába lehetett, és énis csak kórházi hálóingbe.

Amit vittem: telefon, töltő, betét, bugyi, WC papír, domestos törlőkendő, ásványvíz, pogácsa, sampon, tusfürdő, fogkrém, Fogkefe, pelenka, popsitörlő a babának, köntös, 2 papucs, műanyag evőeszközök, műanyag pohár, terhes papírok, fésű, hajgumi.

A férjem mindennap járt be hozzám, ő ezeket hozta: kaja, gyümilé, mellszívó, mellbimbókrém, az anyakönyvezéshez papírokat, a hazamenetelre hozott nekem is meg a babának is ruhát.

Ha a férjed tud bejárni hozzád, akkor felesleges bevinni az egész lakást. Csak azt vidd be ami nélkül nem tudsz élni addig míg nem tud a férjed bemenni.

Nekem kellett átcipelni az osztályra a cuccokat, ez kellemetlen lett volna szülés után, ha 8 táskával mentem volna be.

A szülőszobára csak a pogácsát, a telefont, a bugyit a betétet, az ásványvizet és a terhes papírokat vittem. A többire csak az osztályon volt szükségem.

2020. febr. 1. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!