Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti hogyan probalkoznatok...

Ti hogyan probalkoznatok meggyozni egy olyan férjét aki nem akar soha gyereket?

Figyelt kérdés
En most erzem azt 31 evesen hogy nagyon szeretnek. A ferjem 43 es nem igazan érdekli a téma. Van valami tippetek?

2020. jan. 25. 08:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%
Az a meglepő nekem, hogy itt mindenki szent írásnak veszi, ha egy pár tagjai az első pár randin megbeszéli hogy nem akar gyereket. Ettől független miért ne gondolhatná meg valaki magát? Az ember ahogy idősödik, úgy alakul a személyisége, komolyodhat, más értékek lesznek fontosak. Miért is ne gondolhatná meg valaki magát X év elteltével?
2020. jan. 25. 10:02
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

#11 meggondolhatja, persze, de akkor ne a másikat hibáztassa, amiért az nem tett így. Vannak, akik ismerik magukat és tudják, hogy ez nem fog változni, egy 43 éves férfi esetében meg aztán főleg nem valószínű, hogy meggondolná magát a kérdésben. A kérdező még valószínűleg nagyon fiatal volt, amikor összejöttek, ezt aláírom, ő még valóban változhatott, de még most is fiatal, még mindig van lehetősége váltani egy olyan férfire, aki vele egy véleményen van a kérdésben. Abban reménykedni, hogy majd meg tudja változtatni a férje véleményét a kérdésről kb olyan, mint az örök Don Juan esetében arra vágyni, hogy majd ő lesz számára az egyetlen és igazi. Vannak dolgok, amik nem változnak, akármeddig rágod a másik fülét, max csak rá fog unni és elhagy ezért. Vagy, oké, kikényszerít belőle egy gyereket (vagy kitrükközi), és akkor gyerekkel együtt fogja ott hagyni. Ez is egy lehetőség, emberek felnőnek így is, de azért ha előre tudni lehet, hogy ez lesz a vége, akkor én a kérdező helyében próbálnék ellene tenni.

A #8-as válaszolónak meg: nyilván aki nem akar gyereket, és önszántából nem vállal, annál ez nem állja meg a helyét, de aki akar, de valamilyen tőle független külső tényező rákényszeríti a gyerektelen életre, az igenis be fog savanyodni és depressziós lesz. Akár egészségügyi probléma, akár nem megfelelő partnerválasztás miatt nem lehet gyereke, igenis vágyni fog rá élete végéig, hiányérzete lesz, és akár a párját, akár saját magát, akár mindkettejüket idővel meggyűlöli a kialakult helyzet miatt. Ha eleve nem akarna, akkor megkönnyebbülne, ha kiderülne egy meddőség vagy valami, gondolom, de ez jelen esetben nem az a helyzet.

2020. jan. 25. 10:18
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Nem mentem volna hozza. Ha te akarsz es o pedig nem, te meg lemondasz rola, boldogtalan leszel. Ha o beadja a derekat, lehet h mindenki boldogtalan lesz.
2020. jan. 25. 10:20
 14/24 anonim ***** válasza:
64%

Nem mentem volna hozzá. Mi az első randin beszéltünk házasságról, kertesházról, kutyáról, macskáról, tyúkokról, veteményesről és nagycsaládról és arról, h kb mikor mit szeretnénk. Ha bármi komolyabb eltérés lett volna, akkor hagyjuk egymást.

Más kérdés az, hogy mi nagyon sokat vártunk az első gyerkőcre, emiatt sosem hagytam volna el, hiszen ő a társam, a legfontosabb ember az életemben. Az örökbefogadás elindítása előtti hónapban teszteltem először pozitívat. 😊

2020. jan. 25. 10:39
 15/24 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy. Olyan ember nem lenne a férjem, akivel alapvető kérdésekben ne, értünk együtt. Ilyen a vallás, pénzügyi gondolkodás és a gyermekvállalás.
2020. jan. 25. 11:04
 16/24 anonim ***** válasza:
90%
TUdom hogy nem ezt akarod hallani de nincs sok értelme győzködni. Egy komoly beszélgetést megér azért, de ha konkrétan kijelenti hogy ő sosem akar, akkor nincs mit tenni. Ez csak romantikus ábrádn h majd véletlenül mégis teherbe esel ő meg amint meglátja a gyereket elalél..
2020. jan. 25. 12:03
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

Sehogy. Mi elváltunk.

Valóban, össze se kellett volna házasodni. Csakhogy nekünk az esküvő után még kb 1 évig meg volt a terv a 2 gyerekről, csak azután találta ki a férjem, hogy igazából ő sosem akar gyereket.

Nem próbáltam meg rábeszélni. Ez nem olyan dolog, amin az ember percenként változtat. A gyermekek számáról lehet kompromisszumot kötni, de hogy az egyik akar a másik nem, az sajnos nem fog működni.

2020. jan. 25. 12:48
 18/24 A kérdező kommentje:
Igen, persze. De azt nem írtam hogy házasság előtt még akart gyereket. Es kb 7 éve volt a lakodalmunk.
2020. jan. 25. 13:37
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Oké hogy akkor még akart de ez mennyire volt komoly szándék a részéről? Komoly beszélgetésben kerek perec ezt kijelentette vagy esetleg futólag érintettétek a témát mire ő elejtett egy fél mondatot, és mivel neked egyértelmű volt h te akarsz, ráhagytad h biztos ő is... Vagy csak azért mondta hogy megnyugodj, vagy mert esetleg ez az "elvárás", de közben meg azt gondolta h messze van az még...
2020. jan. 25. 13:51
 20/24 anonim ***** válasza:
30%

Sehogy...az exem is ilyen normálatlan gondolkodású volt, azt hittem csak idő kell neki, de nem. Ezért (is) már szerencsére az exem. Aki nem akar, azt nem tudod meggyőzni... vagy elfogadod, vagy továbblépsz, sajnos.

29N

2020. jan. 25. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!