Ha én is és párom is laktózérzékeny, akkor a baba is az lesz? Szülés után nem baj ha elöször laktózmentes tápszert adok neki?
Figyelt kérdés
sajnos nem csak mi, hanem párom anyja és az én apám is laktózérzékeny, így gondolom nagy eséllyel lesz a pici is az. Hallottam, hogy az anyatejben is van laktóz és nagyon nem szeretném ha hányna vagy felpuffadna töle. Mert sajnos nálam is teljes a laktáz enzimhiány, én pl. hányok bármilyen tejterméktöl. Nem fognak kinézni ha laktózmentes tápszert adok neki elöször? Vagy inkább próbáljam meg mégis anyatejjel, nem fog szenvedni?
32+4 elsö babás
2010. júl. 21. 21:56
1/5 anonim válasza:
először mindenképpen anyatejjel próbálkozz, nagyon kevés baba allergiás az anyatejre, inkább az anya által fogyasztott tejtermékek miatt lehet problémája a babának, de te azt úgysem eszel.
2/5 anonim válasza:
probald meg az anyatejet, par nap alatt megtudod, hogy birja-e a szervezete vagy sem, a legjobb megoldas lenne neki
ha nem birna, akkor johet a tapszer
barhogy is dontessz, elobb konzultalj egy orvossal is
3/5 A kérdező kommentje:
jó rendben köszi szépen a válaszokat!:)
2010. júl. 22. 00:04
4/5 anonim válasza:
Szia én is laktózérzékeny vagyok. Mindenképpen először anyatejjel fogok én is próbálkozni, hiszen nem biztos hogy öröklik a babák. Bocsi hogy megkérdezem, de lehet kapni laktózmentes tápszert? Én úgy tudtam csak szójatápszer van, ami viszont nagyon nem jó, mert nagyon elhízik tőle a baba. Egyik ismerősömnél az apa tejérzékeny és a baba csak szójatápszert kapott, és nem hogy kövér lett, hanem kórosan kövér. Szegény szinte gurult, most 7 éves és még mindig nagyon duci. Szóval ha lehet laktózmentes tápszert kapni, az azért engem is megnyugtatna. De bizakodjunk, hogy nem öröklik tőlünk a laktózérzékenységet.
5/5 anonim válasza:
Anyatejjel nyugodtan próbálkozhatsz, főleg, hogy Te nem iszol rendes tejet. Aztán utána jöhet más, ha mégse jó neki. de az az igazság még ilyet nem hallottam, hogy az anyatej ne lenne jó a babának, csak nem mindegy az anya mit eszik/iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!