Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a vélemény az alábbiakról?

Mi a vélemény az alábbiakról?

Figyelt kérdés

Nem is tudom, hogy melyik kategóriába írjam ki...

Szóval tegnap voltam a sógornőmet meglátogatni, tegnapelőtt szült, nagy a boldogság stb.

Császárral fejezték be neki 14 órás vajúdás után.

(Én még nem szültem.)

Szóval bementem hozzá, és a pici aludt. 4en vannak gy szobában, abból kettő épp szoptatott.

Kimentem vele beszélgetni egy picit (nagyon fájt a hasija) , és akkor mondta, hogy a "szobatársai" kinézik, mert nincs teje, és a nővérek tápit hoznak a gyerkőcnek.

Az egyik nővér nagyon kedves, biztatja, hogy az elején van, ne keseredjen, tegye rá azt a babát a cicire, meg fog indulni. A többi közömbös.

A szobatársak meg nézik a cumisüveget és összenéznek.

Ugye, jól teszem ha én is biztatom, mert nagyon neki van keseredve...Lehet teje még??

2010. júl. 21. 20:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
császár után nehezebben indul be a tej.igyon nagyon sokat és fejjen,még ha csak egy kicsi is jön az elején.én ne pánikoljon,hogy nincs teje,mert fejben dől el minden.sugalld neki,hogy igenis lesz teje.egyébként nagyon rendes csajszi vagy,hogy így próbálsz lelket önteni belé.sok boldogságot a picihez!
2010. júl. 22. 06:21
 12/20 anonim ***** válasza:
Nekem császár utáni 4. napon lett tejem (éppen mikor hazajöttünk). Jó volt az időzítés. Én is nagyon sokszor a kórházbí cicire raktam és én ittam Mecsek tejszaporító teát, szerintem segített.
2010. júl. 22. 07:50
 13/20 anonim ***** válasza:

A szobatársainak és a nővéreknek innen üzenem,hogy forduljanak fel:) Ezek a tipikus intoleráns emberek, akik azthiszik csak ők a tökéletesek:)Agyonverném őket egy légycsapóval (bár még az is nemesebb mint ők:))

Igyon tejszaporító cuccokat,lehet sör is, sok leves,teák, homeopátiás dolgok,sűrűn tegye a mellére a babát, tényleg sűrűn, óránként hagyja ott és fejjen:)

2010. júl. 22. 08:49
 14/20 anonim ***** válasza:
Kedves 20:21-es. Sajnos szinte mindegyik kórházban adnak tápszert meg cukros vizet(!!) a babáknak. Én kértem a csecsemős nővért, hogy ne tegyék, de azt mondta, hogy ez az előírás. Ha nem eszik eleget a baba, akkor csőrös pohárból tápszer. Utánanéztem, utánakérdeztem több helyen is, hogy ez normális e és azt mondták/írták, hogy igen. Pedig a szegedi (ahol én szültem)"elméletileg" bababarát kórház.
2010. júl. 22. 08:53
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Sajnálom, hogy így jártál. A bababarát kórházakban ilyen nem fordulhat elő, mert elvesztik a címüket. A Szegedi sajnos nem bababarát. Az alábbiak azok:

Budapest - Főv. Önk. Szent István és Szent László Kórház és Rendelőintézet

Debrecen - DE OEC, Ált. Orvostudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Dombóvár - Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Kht.

Esztergom - Vaszary Kolos Kórház

Győr - Petz Aladár Megyei Oktató Kórház

Kazincbarcika - DE OEC Kazincbarcikai Kórház Kft.

Miskolc - B.A.Z Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház

Salgótarján - Szent Lázár Megyei Kórház

Ózd - Ózd Város Önkormányzat, Almási Balog Pál Mátrix Kórház

Pécs - PTE OEC ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Siófok - Siófok Város Kórház - Rendelőintézet

Szolnok - Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézet

Zalaegerszeg - Zala Megyei Kórház

2010. júl. 22. 10:43
 16/20 anonim ***** válasza:

Ne essen kétségbe, az a lényeg! Próbálkozzon, és ha nem megy, az sem baj! A tápszeres babák se rosszabbak a többinél.

A szobatársakat meg tojja le nagy ívben! Csak pár napot kell kibírni velük, aztán soha az életben nem látja őket újra!

Én is császáros voltam, és azoknak mondanám, akik a cumisüveg ellen ágálnak, hogy sajnos vannak esetek, amikor muszáj tápszerezni már a kórházban a babát.

Nekem nem indult be a tejem (7 napot töltöttünk bent), a nappalokat és az éjszakákat is vagy a gyerek szoptatásával (sikertelenül), vagy a mellszívó nyüstölésével töltöttem. Végül teljesen kimerültem, és kétségbe is voltam esve nagyon.

Három napig minden O.K. volt. Majd a lányom egy napot átüvöltött, de nem volt tejem.

A következő napot átaludta. Késő délután találtam egy szoptatós nővért, aki végre segített. Próbálta felébreszteni a lányomat, de sem a csikizésre, sem a hideg vizes fröcskölésre nem reagált. :( Azt mondták, nagy baj lesz, ha nem sikerül felébreszteni. Nem sikerült.

Nővérke szerint azért aludt, mert előző nap annyit üvöltött, de nem kapott kaját. Másnap úgy döntött, hogy inkább alszik, akkor nem érzi, hogy éhes.

Megkérdezték, kértem-e már tápszert. Mondtam, hogy nem, meg se fordult a fejemben, mert én szoptatni szeretném a kicsit.

Azonnal szerzett tápszert, álmában megetettük a lányomat, aki csodálatos módon pár perc múlva fel is ébredt.

Sajnos tápszeres kiegészítést kapott, és hiába szedtem be bármilyen bogyót, teát, rántott levest, alkoholmentes sört, tejem csak pár hétig volt (8. napon kezdett valami jönni is a mellemből, addig szinte semmi). Pedig fejtem éjjel-nappal, meg a lányomat is rátettem mindig. Ez van. Egészséges, mint a makk, idén 2 éves lesz.

Néha muszáj tápszerezni a gyereket! Ettől még ő sem lett rosszabb, mint mások, és én sem.

2010. júl. 22. 12:09
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is császárral szültem de nekem viszonylag könnyen a 3. napon indult a be a tejem. Előtte csak átlátszó előtej volt, viszont a harmadik napon élénk narancssárga tejci. Elég nehezen kapott rá a baba, utólag kiderült azért mert rosszul tettem mellre. Mindenképpen biztasd az anyukát, hogy szoptasson, minél sűrűbben tegyen mellre a babát és szorítsa össze a fogát (nagyon fáj az elején főleg ha rosszul teszi mellre és sebes lesz a bimbó én így jártam és tényleg fájdalmas, még vérzett is) kérjen segítséget a csecsemős nővérektől, ez nem szégyen, azért vannak ott hogy segítsenek!!!! Próbálja úgy bele tenni a baba szájába a cicit, hogy csípje össze (kinyit felfelé mutasson a bimbó) a hüvelyk és a mutató ujjával a bimbó udvart és érintse a baba alsó ajkához, akkor a baba ki fogja nyitni a száját és gyorsan bele kell tömni a szájába a cicit, minél nagyobb részt kap be a bimbó udvarból annál jobb. Így tud rendesen szopni és a bimbó se sebesedik ki. Ha már sebes a bimbója akkor vegyél neki bepanthen krémet (nekem adtak a kedvesebb nővérek a kórházban) és azzal kenegesse minél többször és ne vegyen fel melltartót ha szellőzzön. Ezt elvileg le sem kell mosni, de én azért letöröltem szoptatás előtt. Azért lenne jó ha minél előbb cicire megtanulni szopni a baba mert a cumisüvegből etetéstől cumizavaros lehet és nem fog soha rendesen szopni. Mert egyszerűen nem tanul meg. Minek szívja ha a cumiból a nélkül is dől a kaja? Érted ugye? Elkeserítő számomra, hogy a csecsemős nővérek nem segítenek az anyukáknak. Nálunk ilyen szempontból nagyon jó volt mert akárhányszor szóltam mindig jöttek és segítettek. Még üveget is adtak hogy próbáljak fejni. Ja egyébként a fejés is jó, szaporítja a tejet, könnyebben meg indul tőle. Minél több inger éri a mellett annál több tej lesz. Nálunk a kórházban volt elektromos mellszívó. Arra számítson hogy amikor szoptat fájni fog a hasa, mensi görcs szerű érzés, húzódik vissza a méh.

Remélem, hogy valamennyit tudtam segíteni és hogy sikerül megtanulni szoptatni és be fog indulni rendesen a teje.

Minden jót és jó egészséget!

2010. júl. 23. 18:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen. Salgótarján - Szent Lázár Megyei Kórház Én itt szültem és tényleg baba barát. Cumit nem is lehetett bevinni.
2010. júl. 23. 19:05
 19/20 A kérdező kommentje:

Képzeljétek!

Annyit biztattam én is (megmutattam neki a válaszokat, hála-köszönet), a párja (tesóm) meg anyum is, hogy tegnap beindult neki...most olyan sok van, hogy eszik 2-3 óránként a baba és utána fejni kell :)

Úgyhogy császáros anyuk ne adjátok fel,szoptassatok, csak ezt tudom írni!!!:))

2010. júl. 23. 20:21
 20/20 anonim ***** válasza:
Gratula neki! :) A fejéssel viszont óvatosan, mert ha túl sokat fej, akkor annak aztán se vége, se hossza.
2010. júl. 23. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!