Van akinek csak a vajúdás közbe ékelődött be a baba feje?
37 hetes vagyok és a baba nagyon magasan van még. Első kisfiam program császárral született ugyan ilyen okból . Most nagyon szeretnék természetesen szülni de az orvosom még a betöltött 40 hetet sem várna meg a császárral . :(
Lehet hogy be sem indul a szülés magától ha a baba nem ékelődik be es nem nyomja a mehszajat?
Nekem a doki a végefelé mindig mondogatta, hogy nem szülünk még, magasan van a baba. Megkérdeztem tőle ez mit jelent,azt mondta hogy ez nem gond, vajúdás közben is beékelődhet a méhösszehúzódásoktól.
Már terminus túllépés volt, délelőtt vizsgálat a dokimnál, baba még mindig magasan, méhszáj zárt... De délután találkozunk a kórházban, indít.
Baba nem ment lejjebb, nálam fájásgyengeség lépett fel, az addigi gyenge fájások is eltűntek, hiába a burokrepesztés és oxi. 6 óra hosszát várt a dokim és mivel nem történt semmi, mentünk a műtőbe. Mint kiderült, a baba nyakán volt 2x a köldökzsinór, ezért nem ment lejjebb, visszatartotta.
Műtét után a szülésznő azt mondta, hogy nagy szerencse hogy nem indult be a szülés, vagyis hogy nem került sor a kitolásra.
#2 Nekem a 38. héten indult meg.
Elutasíthatod a császárt, betegjog, hogy akarata ellenére senkin sem végeznek beavatkozást. Nekem még a műtőbe menet az orrom alá is dugták a beleegyezőt, amit alá kellett írnom. Arra viszont számítanod kell, hogy onnantól akármi gond lesz, rád fogják húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!