Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egész napos, rendszertelen...

Egész napos, rendszertelen hasfeszülés 39 hetesen normális?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Első babás, 39+3 napos vagyok. Jóslóim voltak már a 35.héttől, de az éjjel egészen mást éreztem. Nagyon feszült a hasam alja, szinte lent a hólyagnál, rendszertelenül, igazából aludni is tudtam, tehát nem volt fájdalmas, csak kellemetlen. Hajnalban távozott a nyákdugó egy része, ezt követte egy kevés barna folyás, majd ez megszűnt. Viszont azóta, tehat hajnal 5 óta 15-30 percenként (változó, nem mondanám rendszeresnek) nagyon belenyilall a méhem aljába, pár mp-re. Ez normális? Vagy menjek kórházba, megnézetni mizu?

Dokit hívtam, azt mondta ne aggódjak, ez még nem vajúdás resze, de a szokott dolgokat csináljam meg: meleg fürdő, pihenjek le, vagy sétálgassak, stb.. Nyilván ha vérzés, vagy bármi más panasz lenne hívjam és go be.

Szóval lehetséges, hogy valóban csak a baba feje "illeszkedik", vagy hasonló, azért fáj?

Nem aggódnék, ha csak párszor jelentkezne, de konkrétan egész nap tart, csak nem rendszeresen.

Köszönöm szépen!

2019. jún. 8. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Én holnap leszek 37 hetes és kb 2 hete érzek ilyesmit (bár a nyákdugóm még megvan). Hol jobb, hol rosszabb. 3 napja voltam a nőgyógyászomnál, a méhszájam pl teljesen zárt, doki szerint egyelőre semmi jele a szülésnek.
2019. jún. 8. 16:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Lehet már neked is ékelődik be a pici, nekem ezt mondta a doki, de akkor is elég félelmetes :) nekem azóta is tart, de pl 1 óráig nem jelentkezett, most 30p alatt 2x is enyhén, pár mp-re. Szerirnem ha estére is tart, lehet bemegyek...
2019. jún. 8. 16:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a dokidban meg kell bíznod annyira, hogy ha mond valamit, ne kérdezd meg a gyakoris műkörmöst, közgazdászt vagy boltost. :)

Tudom azt fogod írni tapasztalatot akartál, de az orvosod szerintem 500-nál is több tapasztalat alapján mondta amit mondott. Miért nem hiszel neki?

2019. jún. 8. 16:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Jogos :) nem tudom, első babás para! De igazad van, azt kell tennem, amit ő mond.
2019. jún. 8. 16:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Akármit is érzel, amíg nem áll be rendszeresre, addig még nem valószínű, hogy vajúdsz.
2019. jún. 8. 16:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Annyira más minden szülés. 5 perces fájásokkal érkeztem a kórházba, teljesen zárt voltam 17:00 körül. Mondta az orvos a páromnak, hogy majd esetleg hajnalba lesz valami. A vajúdóba nem jöhetett be, ott voltam egy órát, majd vizsgálták. Akkor már minden sürgős lett. 20:00-kor burokrepesztés (már tolófájásaim voltak) Fél óra múlva megszületett a babám.
2019. jún. 9. 12:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Huuu, megtaláltam ezt a kérdésem. A kérdés kiirasanak napján beindult a szülés. :) vagyis a fájások, másnap reggelre lett meg a kisfiam.
2020. márc. 25. 11:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Tudom jó régi kérdés, de én annyira örülök hogy leírtad, mi történt ezután! Pontosan ezek a tüneteim vannak, mint neked annak idején, és nem tudtam mire vélni, de akkor ezek szerint már nagyon aktívan készülődik a méhem a babára, akkor készülök hogy lehet napokon belül megszületik. Nekem még mondjuk a nyákdugó nem ment el, első babát várom, hetek óta jóslózok és éjszaka pont ezt a szurkálást és keményedést éreztem mint te, azt gondoltam elkezdett beilleszkedni és talán el is kezdtem szépen lassan tágulni. Izgulok :P 38+6hkm
2021. dec. 23. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!