Brutális halálfélelem szules elott? Akik mar szultek mostanaban azoktol kernek sehitseget sos.32 hkm
Szia kedves kérdező!
Friss az élmény,2hete szültem!
Az első és a legfontosabb dolog,ne olvass ilyeneket!
Minden szülés más,de amit leírtál az eléggé horror...ne görcsölj rá ennyire!
Jó,tudom könnyű ezt mondani,de amikor már ott leszel,hidd el minden félelmed el fog mulni,és az fog lebegni a szemed elött,hogy hamarosan látni fogod a babád!
Nekem első szülésem volt,9óra alatt megvolt a baba...éjfélkor elfolyt a magzatvizem,hajnali 2óra után jöttek a fájások,ami menszesz szerű görcs volt,és ahogy elöttem irták,nem folyamatos fájdalomról van szó,van közte pihi!
Ami fájdalmasabb volt számomra,az utolsó 1óra...azt éreztem,hogy kakilni kell...ez jelzi,hogy hamarosan lehet nyomni...de én nem nyomhattam,de ez is kibirható volt...nem karóba húzás,semmi ilyen érzés,hanem feszítő érzés
Majd 5nyomásra meglett a baba 9órára!2óra mulva,saját lábamon mentem ki pisilni!
Mindezt fájdalomcsillapító nélkül! Nők milliói esnek át ezen!
Csak azért irtam le,hogy tényleg ne parázz!
Ha ilyen szörnyű volna,mindenki egyke lenne,mert nem születnének tesók!
Élvezd ki a terhesség utolsó heteit! 💗
És ne idegeskedj!
Remélem tudtam segíteni! 🤗🥰😘
Kellemes ünnepeket!
Úristen, ezeket sürgősen felejtsd el...
Van egy fontos, sokat segítő hozzáállás, amit érdemes tudatosítani magadban. A szülés fájdalma egy izomfájdalom, ami azért van, mert a méhed egy hihetetlen erejű izomkötegként dolgozik a baba kifelé segítésekor. Minden fájdalomhullám a tested munkájának a görcse, tehát nem opyan értelmetlen fákdalom, mint egy csonttörés vagy egy fogfájás, hanem valami, aminek célja van és értelme.
Ha nem egy tőled külön álló, rádtestált fájdalomként fogod fel, hanem közben megfigyeled és használod a tapasztalataid a további összehúzódásokhoz, akkor sokkal inkább a kezedben fogod érezni a folyamatot, és ez lelkileg hatalmas erőt ad. A szülés a mienk, a testünk munkája, helyezkedj bele, máris csökken a félelem, és átveszi a helyét a tudatosság. Hajrá!!!
Nem kell mindent elhinni,amit az interneten olvasol,ennyi a titok :D Sokan azért szeretnek túlozni..itt is szinte egymásra licitálnak egy két kérdés alatt az unatkozó anyukák,kinek volt véresebb,fájdalmasabb szülése,ki a nagyobb mártír :D
Sok kényes nő is kibírja,aki már attól is kiborul ha letörik a körme,más meg 10-et szül :D
Ilyeneket olvasol, ahelyett hogy inkább rákeresnél, hogy "szép szülésélmény" és az olyan sztorikat olvasnád, vagy elmennél egy normális szülés felkészítőre. Mi az Örömteli szülés programján voltunk és teljesen más megvilágításba került, hogy milyen is tud lenni egy szülés és hogy én mit tudok érte tenni.
Én is rettegtem tőle, de ahelyett hogy síránkoznék és belelovalnám magam még jobban, tudatosan tettem ellene, hogy ne ezt érezzem. Most vagyok 30 hetes és már várom. Sőt tudom, hogy képes vagyok rá! Vannak technikáim és van egy tündéri szülésznőm, akiben megbízok és átbeszéltük a szülési tervet.
Valami gond van a fejedben.. Már ha nem kamu a kérdés 😀 Nem kicsit lehetsz infantilis, ha ilyen lehetetlen dolgokat simán beveszel (csontot kell törni? 😂). Nőj fel.
Páran már túlélték ezt a szülés dolgot..
Meditációs- és légzés technikák, melyekkel készülök. Ezen kívül van egy mentális ráhangolódás része, amit magamban kezdtem el és az egyik alappillére, hogy az ilyen negatív gondolatokat kiiktatom. Ha szülésélményről akarok olvasni, akkor célirányosan a pozitívat keresem és nem holmi random fórumokon olvasom a felturbózott horrorsztorikat. Valamint összeállítottam egy hangsnyagot, melyben pozitív állításokat sorolok fel jelen időben, E/1 személyben a szülésről. Mint pl. nyugodtan várom kisbabám megszületését, bízom a testemben, látom fokozatosan kinyílni a méhszájamat, utat engedve babámnak a világrajövetelhez, hagyom hogy a testem tegye a dolgát, könnyű szülésem lesz..stb.
Ezen kívül a légzés technikák, ha jól sajátítod el, természetes fájdalomcsillapítóként tudnak működni, illetve segítenek egy elmélyültebb tudatállapotot elérni.
Ezek mindegyike megtanulható, gyakorlással mélyíthető el, hogy ott abban a szituban is előjöjjön. Ezen kívül ha megismered a szülés folyamatát lépésről lépésre, könnyebb elfogadni és az egyes kérdőjeles/félelmetes részekre megoldást találni. Keress egy dúlát, akivel tudsz erről beszélgetni, nem kell hogy ő is kísérje a szülést, de ő sokat tud segíteni.
Vagy ezek az oldalak:
Illetve egy videó a szép, háborítatlan szülésről
Még egyáltalán nem vagy elkésve, hogy elkezdj ezzel foglalkozni és tudatosan rákészülni. De azt neked is akarnod kell és tudatosan nem beengedni az ilyen hülyeségeket, amiket írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!