Poszttraumás stressz szindróma szülés után hőhullám és pánikbetegség halálfélelem. Menjek orvoshoz?
Másfél hónapos kislányom.
Szoptatom.
A fent leírt problémák mindegyike fennáll nálam.
Az a baj egyedül vagyok vele itthon párom dolgozik egész nap és elkap a pánik hogy meghalok és annyira bepánikolok hogy tényleg rosszul leszek.
Nagyon félelmetes ahogy elkap a halálfélelem.
Viszont ha elmegyek orvoshoz felír nyugtatót.
Akkor abba kell hagynom a szoptatást.
A kislányom pedig üvölteni fog mert cicifüggő.
Így viszont én vagyok folyton rosszul.
Még szoptatás közben is szédülök halálfélelem kap el.
Csak a hőhullámhoz tudok hozzászólni, az normális a hormonális ingadozás miatt, nekem is volt, pedig se pánik, se más nekem nem volt.
Mindenképp kérj szaksegítséget, nem biztos hogy gyógyszerre lesz szükséged, csak pszichoterápiára.
Senkinek nem jó, ha ebben az állapotban maradsz.
És ne okold magad emiatt, ez ugyanolyan mint a fogfájás, nem tehetsz róla.
Soha nem szednék gyógyszert, főleg, h emiatt a szoptatást kellene abbahagynom.
Hasonlóképp voltam én is, halálfélelem, szédülés, zsibbadás, sírógörcs, pánikrohamok, minden egyes napom megkeserítette és így a családom életét is.
Már azt hittem meg fogok bolondulni,be akartam utaltatni magam pszichiátriára :D
De aztán kb. 6-7 hónapos lehetett a lányom mikor szép lassan egyre csökkentek a tünetek.
Kitartást neked, a hormonális változás és a tartós alvásmegvonás undorító dolgokat tud csinálni az emberrel. Én is azt éreztem egy selejt vagyok, nem vagyok önmagam. Főleg, hogy a világ azt "várja el" az anyáktól, hogy legyen boldog, ússzon rózsaszín ködben szülés után, pedig az anyaság veszettül nehéz munka, nem is való akárkinek.
Megérkezett a nazzolós.
A legutóbbi kérdésednél csak éjjel szoptattál nappal tápszer , várj, belinkelem ha nem emlékeznél.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!