Melyik a jobb? 5-6 órát vajúdni, oxival, vagy ennél sokkal többet oxi nélkül?
Én 13 órát vajúdtam oxitocinnal :'D Nem akart még beindulni a szülés, pedig kaptam Foley-katétert is. A szívhang meg rossz volt.
Szerintem sehogy sem kellemes. Bár jó kis fájdalomcsillapítókat kaptam közben, azóta is kívánom néha :D
Nekem oxival volt 13 óra a vajúdás, összesen pedig 18, tehát 5 óra után kötötték be. Mivel magamtól semmit se tágultam, a magzatvíz pedig szivárgott. Na most, ha elfolyik a magzatvíz utána valamennyi idővel muszáj szülni, így vagy úgy (hüvelyi vagy császár), mert ilyenkor már magas a fertőzésveszély, illetve ilyenkor szokott, mint pl nálam is volt, esik a baba szivhangja, ami nem jelent jót, oxigén hiányos állapot is kialakulhat a babánál ha már elfolyt a magzatvíz (mint pl bátyám is így született, hagyták vajudni anyát, nem kapott semmit, magzatvíz szivárgott), bátyám az oxigén hiány következtében szellemileg nincs a toppon.
Úgyhogy, akárhogy fájt neked oxival, elhiszem, nekem is rémes volt, de inkább szenvedek, mint a gyerekemnek baja legyen, az hogy szivárgott, elfolyt a magzatvíz és még nem állsz készen a szülésre, bizony indoklás arra hogy kapj oxit.
Az elsőnél kaptam oxit, sokat nem ért, mintha csak szőlőcukrot ettem volna. 1x adtak.
A másodiknál kb 5 óra után kaptam, de bár ne adtak volna. Azt hittem, meghalok, úgy fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!