Másokat miért hagynak 12-24 órákat vajúdni?
1/16 A kérdező kommentje:
A lényeget kihagytam hogy ha valaki ilyen sokat vajúdik akkor természetesen is megszülnek.
Simán hagyhatták volna, mivel tágultál. Én az elején 1 óra alatt 1 újnyit tágultam, aztán ez fokozatosan gyorsult be. A végén 10 órát vajúdtam, de nem cserélném el császárra most sem, még akkor sem tettem volna. Nem igazán értem az orvosod..
Egyébként Gratulálok, sok boldogságot a picihez! 🙂
(Mielőtt valaki azt hinné, hogy császár ellenes vagyok, nem, nem vagyok az. Természetesen a császárt is ugyan olyan szülésnek tartom, mint a hüvelyit)
2019. szept. 29. 16:10
Elöször is, a lagtöbben nem akarnak mütétet, ha természetes úton is meg tudják szülni a babát. (A mütétnek sokkal nagyobb kockázata van az anyára nézve, mint a hüvelyi szülésnek).
Másodszor a vajúdás idötartamát nem lehet megmondani, mert van, aki húsz percenkénti fájásokkal más benn van, más valaki meg akkor megy, amikor a fájások percenként jönnek - ez utóbbi otthon töltötte a vajúdási idöt, nem a kórházban, és annak ellenére, hoyg az elsö akár 6-10 órával több ideig volt benn, nem tartott ténylegesen hosszab ideig.
Harmadszor a hosszú vajúdás oka sem mindegy, nem mindenkinél az a gond, hogy nem tágul, sok egyéb ok is lehet.
2019. szept. 29. 16:12
4/16 A kérdező kommentje:
Én NST-re indultam fájásokal de mivel nem tudtam hogy ezek valódi fájások így nem gondoltam hogy szülés lesz a vége. Császár előtt már 2 perces fájások voltak amik 30-40 mp-ig tartották már azt vártam hogy mikor nyomatok, aztán jött az orvos és közölte hogy műtét.
Mert siettek, azért toltak csaszárra. Ismerek olyat, aki 35 ora vajúdas utan stúlt hüvelyi úton, én a naggyal 9 órát vajudtam, szóval nem viztos, hogy kellett volna neked a császar.
2019. szept. 29. 16:54
72 órát vajúdott az ismerősöm. El-elmúltak a fájások, de amíg nem indokolta különösebben semmi, addig hagyták. Végül természetesen adott életet a fiának. Én 24 órát vajúdtam összesen. Kórházban 10-et, a többit otthon. Ha csak nem indokolt, nem egyezem bele a császárba. A te esetedben nem volt sajnos indokolt. De gratulálok a kicsihez
2019. szept. 29. 17:35
7/16 A kérdező kommentje:
Engem 35 órs után akartak csak császározni.,addig hagytak szenvedni.Epit sem kaptam csak oxival tömtek. Műtőre várva tágultam ki 1 óra alatt.Előtte csak 1 ujjnyira. Hatalmas mázlim volt így utólag belegondolva.
2019. szept. 29. 18:21
Szerintem baromi káros, hogy valaki itt kijelenti egy-két info alapján, hogy nem volt indokolt a császár. Nem tudhatjuk, nem voltunk ott, és nem vagyunk orvosok sem.
2019. szept. 29. 19:12
Miért ne hagynának? Én 12 órát vajúdtam a tolófájások előtt, lassan, de tágultam,semmi ok nem volt a császárra. Szépen meg is született komplikációmentesen természetes úton.
2019. szept. 29. 19:45
Kapcsolódó kérdések: