Az orvosok szülésznők, a kórházban, a régota bennt fekvő kismamát, magzatviz elfolyás után miért pár órával későbbtől hagyják csak vajúdni?
Mi az, hogy attól kezdve HAGYJÁK???? Ez nem az orvosok vagy a szülösznök elhtaározásától függ, ez magától VAN.
A magzatvíz elfolyásakor megindul a vajúdás minden engedély nélkül!
Koraszülés esetén azért megpróbálják visszatartani, legalább annyi időre, míg hat a tüdőérlelő. Mellette antibiotikum profilaxis stb, de szobatarsamnak pl 3 hétig vissza tudták tartani, így nem 29,hanem 32 hétre szült.
Időre szülésnél nálunk akkoe szokták húzni az időt, ha nagyon gyors a szülés és a 36 hetes streptococcus szűrés pozitív lett,mert ilyenkor kell az antibiotikumnak 4 óra, míg hat. Ha ab beadását követő 4 órán belül megszültük a baba, akkor ő kap 5 napig ab kezelést. De ha jönni akar egy baba, akkor semmi nem tartja vissza.
Amúgy a kérdésed lehetne egyértelműbb.
Kérdés én sem értem telejsen.
De amit a válaszolók írnak nem igaz.
Attól, hogy a magzatvíz elfolyik nem biztos, hogy a szülés beindul, és az sem biztos, hogy rögtön lesznek fájások. A magzatvíz újra termelödik.
Sokszor túl kroán akár 30hét vagy elöbb is elfolyik a magzatvíz nem indul be a szülés, de gyógyszerekkel telejsen vissza tudják tartani. Ès a magzatvíz újra termelödik.
Ha a magzatvíz már idöben folyik el, és a szülés nem kezdödik meg akkor a normális lefolyás az, hogy 2 napig várnak és szép lassan próbálják beindítani a vajúdást.(sokszor 1 napon belül magától ebindul), ha 3 nap után nincsen baba akkor császár.
A vajúdás magától indul el, nem orvosi engedélyre! Ez egy természetes folyamat.
Pl nálam úgy volt, hogy éjfélkor folyt el a magzatvíz. És hajnalban, vagy reggel (?) indult el a vajúdás.
4. Napja voltam kórházba amikor reggel 7körül nst közben elfolyt a magzatvíz egy része. 0fájásom volt. Elküldtek hogy szedjem össze a cuccom és hívjam a párom hogy jöhet. 8óra körül kaptam a beöntest stb. 8:30kor a szülőszobán voltam. Mivel nem volt fajásom nagyon így kaptam oxit. 10:22kor született meg a fiam.
Engem egyből küldtek nem volt sehol várakozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!