Mitől függ, hogy kinek mi fáj jobban szülés közben? A vajúdás vagy a kitolás? Nektek melyik volt a fájdalmasabb?
Nem értem miért mondod, hogy mindenki mást mond, azért elég egybehangzóak a vélemények, a kitolás már megváltás.
Az oxitocinról meg annyit, hogy amikor muszáj, akkor muszáj. Alapban nem sok beleszólásod van, az elején aláíratnak veled egy papírt, hogy mindenben engedelmeskedsz, ha meg nem, mehetsz amerre látsz. Szóval nem te fogod megmondani, hogy kérsz-e oxitocint. Viszont előfordul, hogy siet az orvos, és olyankor is adni akar, hogy előbb hazamehessen. Ilyenkor azért nem árt ágálni egy kicsit.
Nekem az első gyerekemnél elfolyt a magzatvíz, és zöld volt, így nem volt mese, indítani kellett, oxitocin. 1 óráig folyt, semmit nem éreztem, utána viszont jöttek a félperces fájások 1 órán át, a végén már nem voltam magamnál, annyira fájt. A kitolás már nem volt semmi, én meg is lepődtem, hogy ennyitől kijött a gyerek.
A másodiknál nem kaptam oxitocint, indult magától. Persze a doki már készítette mert szombat este volt, de szerencsére nem kellett mégsem. Össze sem tudom hasonlítani. Szinte semmi nem volt az egész.
Vajúdás fájt jobban, szintén.
A vége felé amikor nem akart meglazulni teljesen a méhszáj az volt a legrosszabb nekem.
A kitolás nagyon hamar megvolt, és nem volt fájdalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!