Mennyire fáj a szülés?
Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, ne gondolj rá. A fájdalomra fel lehet készülni.
Nekem végig azt mondták, császár lesz, mert akkora a gyerek, hogy ez nem fog kijönni. Nem akartam császárt, nem ősanyaságból, hanem mert elborzaszt a tudat, hogy felvágjanak. Kértem, hogy ezt a lehetőséget hagyjuk az utolsó pillanatra, és az oxitocint is visszautasítottam.
Viszont hónapokig tréningeztem, és beszélgettem a gyerekemmel, hogyan kell(ene) megszületni, hogyan fogom várni, hogyan próbáljunk segíteni egymásnak.
Első szülés, négy kilós gyerek, nem tágultam (mondjuk addig fájásom se nagyon volt). A méhszájvizsgálatok szörnyű kellemetlenek voltak, a burokrepesztés ijesztő, de fájdalommentes. Onnantól beindult, és kb. 4 óra múlva megvolt a kislányom. A vajúdás nagyon fájt, de nem elviselhetetlenül, szerintem vannak ennél sokkal fájdalmasabb dolgok is. Ráadásul mindig csak egy darabig kell elviselni, utána jön a pihi. A kitolás az kemény, de az meg már annyira a vége, és utána olyan jó érzés a kezedbe venni a gyereked, hogy egyszer ki lehet bírni. Többször mondjuk nem csinálnám végig, de egynek jó volt. Nekem egyébként a felépülés rosszabb volt, mint maga a szülés, mondjuk ebbe vastagon benne van a kórházi személyzet nemtörődömsége, és kritikán aluli szakmaiatlansága is.
Ne félj (az nem vezet sehova, mondom ezt annak ellenére hogy alapvetően beszri vagyok), de próbálj rá lélekben felkészülni.
Könnyű szülést!
"Nem akartam császárt, nem ősanyaságból, hanem mert elborzaszt a tudat, hogy felvágjanak"
Hát utolsó válaszadó...jól néznénk ki, ha a természetes szülés ősanyaságot jelentene
Vagy akkor vannak az ősanyák meg a sz@ranyák kategória?
Szó sincs róla, csak nem akartam beleszaladni az előítéletekbe. De ezek szerint így is sikerült... :)
A szaranyaság mert baromira nem a szülés mikéntjén múlik. De még csak nem is azon, hogy ki mit gondol rólad/rólunk a gyakorin...
Én májusban fogok szülni. Mivel parás kismama vagyok, jelen pillanatban azokat is irígylem, akik már ott járnak, hogy mehetnek szülni. Mennyi mindenen kell átesni a finish-ig. És mennyi mindennek jól kell alakulnia. Szóval engem a fájdalom abszolút nem érdekel (nem azért, mert extra kemény vagyok), jussunk el előbb szépen a 9 hónap végére, komplikációk nélkül. Ha lehetne ebben a percben mennék szülni, csak már a kezemben foghassam.
Egyébként én is hallottam a két végletet, egyiknek 3 óra alatt meglett, szinte kicsusszant, a másiknak 14 óra vajúdás után mondták,hogy császár lesz belőle, szóval átélte a kínokat és még a császárt is kipróbálhatta. De tényleg csak a célt lásd magad előtt :)
Mi újság kérdező?
Én is most fogok szülni. Neked meglett a baba? Ha igen milyen volt a szülés? Én is parázok kicsit. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!