Mennyire fáj a szülés?
"Amugy nem emlekszel ra majd. Marmint arra igen h fajt es rossz de konkretan a fajdalomra nem ."
Már hogyne emlékeznél. Nekem az első volt a legkevésbé fájdalmas,csak a derekam fájt{4óra). A második gyorsabb volt(3óra),ott már fájt elől a hasam is, meg a derekam is. A harmadik meg gyorsvonat volt mindössze 1 óra,na az kegyetlen fájdalom volt. Konkrétan azt éreztem, hogy ott fogok megdögleni. A mai napig kísért ez az utolsó.
Mindegyik szülést/fájdalmat fel tudom idézni,annyira beleégett a tudatomba!
Úgyhogy kár is ezen pörögnöd, majd ha ott leszel megtapasztalod. Neked úgysem ilyen lesz, hanem teljesen más, mert minden szülés, anya más!
Jesszusom... 😱😱😨😰😵
Januar 4-re vagyok kiirva, titeket olvasva most komolyan mondom, beszrtam 😧
Szerintem felesleges parázni előre, hogy fájni fog.
A legfontosabb,hogy te készülj rá lelkileg és ne fájásnak éld meg az összehúzódásokat, hanem a világ legtermészetesebb dolgának, amit már sok millió nő átélt. Az első babámmal még felvilágosulatlanul vágtam neki a szülésnek de szuper élmény lett belőle, a másodikkal már teljes tudás birtokában és azóta szinte minden nap eszembe jut milyen fantasztikus az igazi szülésélmény. Bármikor újra csinálnám....
Ha belegondolsz mi történik a testeddel szülés közben, egyértelmű, hogy az pokoli fájdalom. Nincs jó meg rossz fájdalom, a fájdalom az rossz. Minenkinek az, a fájdalomtűrés más.
Inkább nagy fájdalomra számìts. Jobb kellemesen csalódni.
Szülés után egy évvel is sìrva fakadtam ha eszembe jutott. Mégis szültem háromszor, igaz nagy korkülönbséggel.
a császárról nem tudok nyilatkozni, nem volt benne részem.
#25 van, akinek tényleg nem fáj. Ritka, de létezik egy olyan jelenség, hogy rejtett vajúdás. Ilyenkor rendszeres méhösszehúzódások vannak, a baba halad lefelé, tágul a méhszáj, de az anya ebbôl semmit, vagy csak minimálisat érez.
Kérdezô, minden szülés más. Egy biztos: repülô fent, gyerek bent még nem maradt.
Én is rettegek a fájdalomtól. Egy tűszúrástól is elájulok (ez nem vicc), vagy pl.ha a párom erősebben simogat az is fájdalmas nekem. Mindehhez hozzátartozik az is, hogy egy korábbi kemoterápiás kezelésnek a "mellékhatása" ez. 2 hete született meg a fiam. 28 órát vajúdtam ebből 20 órát oxitocin adagolás mellett (nem tágultam). 2-3 perces fájásaim voltak 16 órán keresztül. Nagynehezen elértem a 7cm, ekkor újra megállt a tágulás, ekkor a szülésznő kézzel kezdett el tágítani, de sajnos nem hozott eredményt. Császározni kellett.
Összességében nekem nem volt olyan nagyon fájdalmas. Mindig ott volt a fejemben, hogy hamarosan vége lesz és ezzel is közelebb kerülök a végéhez. Az tény hogy a kézzel való tágítás pokoli volt, de nem tartott sokáig. Én is nagyon féltem, de azt kell hogy mondjam, kibírható. Persze nem kellemes, de a végén lesz egy kisbabád akiért mindent vállalnál újra és újra.
Én így éltem meg.
Vicces h ellentmondtok.
Nem a fajdalomra emlekeztek azt nem tudod felidezni 😂 a fajdalom emlekere emlekszel...
Tudod h milyen volt, de magat a erzetett nem tudod felidezni, nem erzed ujra. Csak arra emlekszel h fajt.
Szep is lenne ha a testi tuneteket tudna a tested reprodulakni az emlek hatasar. Akkor minden alkalommal ha eszedbe jut a szules akkor ujra beledhasitana az a fajdalom ami akkor ert.
Szoval a fajdalomra nem emlekszel... Akar mit mondasz gondold at ujra h ha felidezed vajon belednyilal a tenyleges fajdalom vagy csak tudod esszel h kellemetlen volt.
Amugy nem mindenkinek faj a szules... Elore nem tudod h milyen lesz !
Nagymamám mesélte, hogy a második szülést meg sem érezte. Mindig kérdezte az orvos hogy fájdalom van? Mondta, hogy nincs. De már érezte, hogy lent nyomja a gyerek feje, úgyhogy azt hazudta az orvosnak, hogy van fájása, mert különben nem akarta felültetni a szülő székre. És kicsusszant a baba szinte rögtön. Az első szülése fájt, és 10 év telt el eddig a szülésig.
Hihetetlen sztori, de igaz 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!