Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szegeden császáros szülés...

Szegeden császáros szülés után odaadják a babát vagy órákig külön leszünk?

Figyelt kérdés

Az első babám simán született, nem sokáig voltunk így külön. Most császárom lesz majd de még a menetéről nem beszéltünk a dokimmal.

Odaadják a babát egy kis időre, még ha nem is rendes aranyórára is? A császárral szültek is ugyanazon az osztályon vannak ahol akik simán szültek? Mennyi idő után állítanak fel a műtét után? Mennyire foglalkoznak egyáltalán az emberrel? Köszönök minden választ!

2019. nov. 19. 06:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Felmutatják azonnal a babát, majd miután megtisztogatják, pár percre az arcodhoz teszik. Aranyóra nincs, az apukával lehet, de csak ha szóltok, maguktól nem ajánlgatják a lehetőséget. Te a posztoperatív osztályra kerülsz kb. 24 órára, oda 3 óránként viszik 30 percre a babát szopni. Utána lekerülsz a csecsemős osztályra, utána már rooming in van, veled van a baba, csak vizsgálatra viszik el. Felállítani 6-7 óra után próbálnak meg. /Nekem második császár után (ikrek) kellett majdnem 24 óra, míg még tudtam állni a lábamon, szóval állapotfüggő is./ Nagyon segítőkészek voltak velem a műtét után.
2019. nov. 19. 09:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen részletesen leírtad 🤗
2019. nov. 19. 09:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, nem Szeged, hanem a budapesti Bajcsy Kórház, de ha szoptatásbarát intézményről van szó, megkapod a babát, természetesen szigorúan csak felügyelettel, hiszen a császár után nem tudsz mozogni, nem emelheted föl a fejed, tehát nem tudod magad mellé venni a babát.

Két gyermekem is császárral született. Részünk volt az igazi háborítatlan aranyórában, fantasztikus volt. Szerencsés voltam, mert a műtőből visszakerülhettem a szülőszobára, ahová a férjem utánam hozta a gyermekeinket, mindkettőt rögtön szoptatni tudtam. Felejthetetlen két óra volt mindkét babánkkal. Egyedül nem ment volna, a férjem mindig odaadta nekem a babát, majd, ha elpilledt a baba vagy én, visszavette, dédelgette, babusgatta. Az aranyóra alatt végig őleltük őket, vagy én szoptattam, aztán mellettem pihentek, vagy a férjem szeretgette Őket. Olyan is volt, hogy belealudtam (mindkét császárom előtr kínkeservea vajúdásom volt), akkor a férjem finoman elvette tőlem a babát, majd amikor felnyitottam a szemem, újra visszaadta, a babák pedig mohón keresték a cicit. Ez szerintem nagyon fontos, szépen be ia indult a tejem, nagyon sűrűn raktam Őket mellre. Sokáig sikerült szoptatni Őket.

Most várjuk a harmadik babánkat, remélem, ezzel a pici lánnyal is ilyen csodában lesz részünk!

2019. nov. 19. 11:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Úgy van ahogy az első válaszoló leírta. Mikor én szültem volt olyan is,hogy pár császáros anyuka a posztoperatív osztályon ragadt mert tele volt a gyerekágyas rész. De a baba velük volt ettől függetlenül sőt oda még látogató is bemehetet.Akkor 16 babát engedtek haza egy nap. 😃 Gyerekágyas részen annyit foglalkoznak veled,hogy kapod az oxival átitatott vatta korongot az orrodba és a szurit a hasadba.Fájdalom csillapítót minden nap kérdezik kérsz-e. És egy gyógytornász jár ha szeretnél tornázhatsz picit persze fekve.A védőnő be fog menni ő segít ha kell a szoptatásban.
2019. nov. 19. 13:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nektek is hogy írtatok 🙂
2019. nov. 19. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!