Valóban jobb, ha magàtòl indul a császáros szülés?
Ma tölti a 39. hetet a babám. Egész várandósság alatt medence végű volt, ezidáig is maradt faros.
Azt mondta az orvosom, hogy császár lesz. Ezt rettegve ugyan, de elfogadom, mert első a pici érdekei.
Viszont én naivan azt gondoltam, hogy kapok egy fix időpontot szülésre, és így minimálisra csökkentjük a kockázatàt annak, hogy farosan induljon el.
A doktor úr szerint, nem, nincs fix időpont, sokkal egészséges, ha magától indul a szülés és csak azután császároz.
Nem akarok okoskodni, sem bizalmatlannak tűnni, de olyan értetlenül állok ez előtt.
Mi a véleményetek erről?
(Első baba, 30 éves vagyok)
Ez így van.
Ha elindul, akkor a természeetes oxizocin és egyéb reakciók miatt a későbbi szoptatás, majd még visszahúzódása is zökkenőmentesebb.
Plusz semmi sem indokolja, hogy kivegyék a babát előbb, mint ő szeretne megszületni.
Az az orvos, aki követi ezeket a tanulmányokat, ha van rá mód, hagyja elondulni magától.
/ sokan nem foglalkoznak vele/
Nem utolsó sorban most mesélte a nőgyógyásznál a cssaj, hogy beindult vajúdás alatt 39+4 naposan fordult be a lánya, így nem is császár lett,hiszen más nem indokolta
Nekem 2 csaszerom volt. Az elso uosszu vajudas utan, a masik programozott. Az elsomutan nehezebben epultem fe, gondolom a kimerultseg miatt viszont a tej ugyanakkor indult meg, mint ha huvelyi szules lett volna!
A programouottnal kellett parszor potlas az elejen,mert egy nappal kesobb indult meg abtej es docogosebben.
Igen, jobb a babának, ha beindul, ezáltal felkészül a születésre, a tej is könnyebben lövell be és a gyógyulas szempontjából is jobb.
Nekem azt mondta egy doki erre, képzeljem el,hogy békésen szundikálok, majd valaki hirtelen leönt egy lavór jeges vízzel. Na kb ezt élné át a gyerek is.
A császár indokától függ, hogy hagyják-e magától beindulni, beindítják, vagy igyekeznek elkerülni a vajódás bmilyen formáját. Utóbbi is előfordulhat, de fix időpontnál is gyakran adnak oxitocint, hogy fájásokat generáljanak.
A babának a fájások jelzik, hogy készülődjön, meg fog születni. Kell neki a "sokk" mind fizikailag, mind hormonálisan, hogy kész legyen a kinti életre.
A legjobb verzió amúgy a tiéd. A természetre bízzák, amikor ideje van, készülődni kezd kifelé, akkor fog megszületni. NEM ELŐBB. És ez jó! Csak szimplán "segítenek" segítenek, hogy a faros fekvés miatt ne legyen gond.
(Halkan mon dom: 37. hét után érdemes lett volna megpróbálni a külső fordítást... esetleg még akár most is. Nem mondom, hogy be kell vállalni egy faros szülést, de nem kizárt, hogy sikerült volna fejvégű fekvést összehozni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!