Igaz az, hogy könyebb lesz a szülése az olyan, nőknek, akiknek erősek a gázizmaik? Vagy függ ez ettől egyáltalán?
Figyelt kérdés
Sokat tornázom, edzek főleg combra, fenékre, ezért a hüvelyem körüli izmok elég erősek.2008. nov. 17. 19:06
1/3 anonim válasza:
Ha nagyon kötöttek, erősek az izmok azok általában nem tágulnak jól. Én versenytornász voltam 10 évig aktívan, az első szülésem alatt nem akartam tágulni, hatalmas gátszakadás, és vákum lett a vége. A második szülésemnél 36 héttől minden nap ittam egy-két bögre málnalevél teát ( segíti a gátizmok ellazulását és tágulását ) és 4 órát vajudtam, pikk-pakk kitágultam, megszültem a második fiamat aki fél kilóval nagyobb volt mint az első fiam aki szintén nem vol kicsike baba.
Javaslom neked is a teát nagyon sokat segített, gyorsan is gyógyult a gátsebem szülés után.
2/3 anonim válasza:
én rengeteget gáttornáztam a terhességem alatt, amúgy is sportoltam (úszás, bringa, sí, motor)dehatalmasat kellett pont ezért vágjanak. Túl izmos volt. Azt inkább szülés után kell erősíteni. A hüvely fala is tú izmos volt a doki szerint, ezért összevissza szakadt. Nehezen épültem fel, de minden oké. persze ittam én is a málnalvél teát
3/3 anonim válasza:
Én pont az ellenkezőjét hallottam: ha nagyon edzettek az izmaid, akkor nehezebben tágulsz. Sajna ezt az első babámnál magamon is tapasztaltam, most a másodikat várjuk és 36. hétben vagyok, kifejezettem örültem amikor a doki a 34. hétben letiltott a terhestornáról, mert hátha így van esély a könnyebb és gyorsabb szülésre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!