Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan, aki császárt...

Van itt olyan, aki császárt szerett volna, és sikerült megbeszélni? Egészeégügyi indok nélkül, első babánál

Figyelt kérdés
2019. nov. 7. 16:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%
Volt olyan ismerősöm,aki az elsőt simán szülte,de rosszul élte meg. A másodiknál program császárt akart,csak éppen bele halt és ott hagyott 2 gyereket meg a férjét egyedül. Nem hiszem, hogy megérte. Én sürgősségi császáros voltam. Soha többé... inkább nem lesz 2. gyerekem,ha nem biztos, hogy össze jönne a természetes szülés.
2019. nov. 7. 20:54
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

A császár nem nagy és nem is hasi műtét.

És a hüvelyi szülésnél is van épp annyi veszély.

Keress olyan orvost, aki elvégzi.

2019. nov. 7. 21:07
 13/23 A kérdező kommentje:

Persze, lehet írni a "rémtörténeteket", amik nagyon sajnálatosak, de pont ugyanannyi veszélyforrással jár a természetes szülés is, és kb soha nem tudjuk előre, hogy mi mihez vezet.

Ettől függetlenül vannak olyanok, akiknek a természetes szülés a barátságosabb, és olyanok, akiknek a császár. A miért talán mindegy is. Nem mondta senki, hogy bármelyik kockázatmentes. A kérdés csupán az, hogy a szabadon választás mennyire legális, és hogy működik a " megbeszélés". Konkrét esetekre lennék kíváncsi, a téma felhozása, az orvos véleménye/reakciója/elfogadása, stb. Nem azt kérdeztem, hogy történtek-e már a császárnak súlyos mellékhatásai, de azért köszönöm mindenkinek az eddigi választ. Ha írnátok konkrét személyes tapasztalatokat, hálás lennék!

2019. nov. 7. 21:33
 14/23 anonim ***** válasza:
19%
Nem legális ok nélkül császározni, rá kell fogni vmire. Pl ha rövidlátó vagy, vagy van vmi minimális szívbetegséged vagy ilyesmi. A magzati oldalról is annyi indok van és olyan szubjektívek, hogy soha senki nem kéri számon az orvoson. Ha az orvos benne van, simán megoldható.
2019. nov. 7. 21:43
 15/23 anonim ***** válasza:
67%

Mit ijesztgetitek? Senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinál, az ő teste. A természetes szülésnek is ugyanannyi komplikációja lehet, simán bele lehet halni, anyának gyereknek egyaránt. De semmi nem lesz jobb attól, hogy rémtörténeteket írtok.

Nem csak eü indoka lehet ám a császárnak, hanem mentális is. Néhány orvos még hatalmas pluszpénz nélkül is felajánlja, nekik sokkal egyszerűbb egy programozott császár. Ne hagyd magad elrettenteni kérdező, ezek a tipikus szupermamik, akiknek az egyetlen sikerük az életben az, hogy természetesen szültek.👏🏽

2019. nov. 7. 21:46
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Lefognak pontozni, de egye fene.

A batyamat azért nem ismerhetem, mert oxigén hiánnyal született,5 évet élt lebénulva, epilepsziásan, vakon, némán.

Így én rettegtem, h simán szüljek (tudom h császár alatt is lehetnek komplikációk, de manapság abszolút rutin műtét..)

Én szóltam erről az orvosomnak.

Hagytuk természetesen beonulni, pár órát vajudtam is, utána vittek a mutobe.

Kérdeztem mennyit kér majd a szülés ért azt mondta annyit amennyit természetes szülésért. Tehát, amennyit én jónak látok.

60ezer ftot kapott

2019. nov. 7. 22:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
11# ez igencsak ritka, és a természetes szülésbe is belehaltak már jó páran. 🙄
2019. nov. 7. 22:11
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Jelen. Legelső találkozásnál jeleztem neki, hogy mindenképp császárt szeretnék, ha benne van, akkor hozzá járnék végig terhesgondozásra is magánba. Benne volt. Ugyan annyit fizettem érte, mint a hüvelyiért. 2016-ban Pécsett 90e ft-ot. Életem legjobb döntése volt, ma sem csinálnám másképp
2019. nov. 7. 23:18
 19/23 anonim ***** válasza:
71%

14 vagyok és nem elitélően írtam, de a szülészeti szakma szabálya az, hogy az elsődleges a hüvelyi szülés. Császárra mindig kell indok.

Azért írtam hogy keress olyan orvost, aki elvégzi, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

2019. nov. 7. 23:25
 20/23 anonim ***** válasza:
77%

Kettő programcsászárom volt saját kérésemre.

Életem legjobb döntései voltak.

2019. nov. 7. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!