Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rossz vagyok attól, mert nem...

Rossz vagyok attól, mert nem vágyom a természetes szülésre?

Figyelt kérdés

Sokaknak olyan sokat jelent, hogy természetes úton hozzák világra a babát, de valahogy ez bennem nem indít el semmit.

Sokkal biztonságosabbnak érzem a császárt, főleg a mai XXI. században. Elfogadják az orvosok az ilyen mondvacsinált érveket, vagy mindenképp a természetes szülést erőltetik, amígy nincs fizikai oka a császárnak?

2019. okt. 29. 22:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%

Nekem könnyű császárom volt (ritmuszvara lett a magzatnak, nem lehetett választani), szerintem amúgy sokkal kisebb macera, mint egy szülés, én a gátsebtől féltem, ez a hasi vágás simán gyógyult.

Nem minősül nagy hasi műtétnek, a hasüreghez semmi köze (aki szerint igen, az olvassa el, mi anatómiai értelemben a hasüreg).

2019. okt. 30. 10:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én császáros voltam, de pokol volt, inkább nem vállalok második gyereket, majdnem meghaltunk mindketten, plusz két hétig olyan pokoli fájdalmaim voltak hogy sírva könyörögtem hogy valaki segítsen. Természetes úton szült barátnőm a szülés utáni ötödik nap már főzött-takarított olyan jól volt.
2019. okt. 30. 16:33
 13/15 A kérdező kommentje:
Persze, a császár nem poénból van, de az a gond, hogy a természetes szülés 90%-a se természetes. Siettetés, folyamat gyorsítás, ami szerintem nem egészséges sem a babára, sem az anyára nézve. El lehet képzelni, hogy milyen jó lesz majd egy háborítatlan szülés, de az esetek többségében ez nem így lesz, ott abban a kiszolgáltatotr helyzetben meg úgyis lesz rá magyarázat, hogy 1-1 beavatkozás miért KELL, és a baba érdekében úgyis rábólintasz, holott tiszta fejjel egyáltalán nem egyeznél bele. Ezért tűnik úgy, hogy a császár jobban fix. Lehetnek komplilációk, súlyosak is, ezzel tisztában vagyok, de természetes szülés alatt is. De egy császár alatt kb ugyanaz történik, ha minden rendben megy.
2019. okt. 30. 23:39
 14/15 anonim ***** válasza:
60%

Én a szülés semmilyen formájára nem vágyok, gusztustalannak és brutálisnak tartom. Lehet köpködni, attól még annak tartom...

Csak nyilván nincs választásom, ha saját babát szeretnék. Egyik se természetes, az orvostudomány létrejöttével párhuzamosan megszűnt a természetes szelekció és az evolúciós szempontból hasznos változások, úgyhogy szerintem akkor már döntsd el te neked melyik a kisebb rossz.

2019. nov. 4. 21:54
 15/15 anonim ***** válasza:
23%
A császár nagy hasi műtét, sokkal nagyobb a kockázata, mint egy természetes hüvelyi szülésnek.
2019. nov. 24. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!