Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan akinek annyira...

Van itt olyan akinek annyira fájt a szülés, hogy azért nem vállal második babát?

Figyelt kérdés
Nekem borzasztó volt a terhesség is 12. hétig hánytam aztán végig keményedtem, 26. héten kinyílt a méhszàj, majdnem beindult a szülés. 3 hétig voltam kórházban, utána is végig már csak feküdnöm lehetett. Szülést indítottàk, oxitocint kaptam majd burkot repesztettek, nagyon szenvedtem, vergődtem az ágyon a fájdalomtól, azt hittem belehalok. Aztán 2 hétig fekve ettem, aludni alig bírtam annyira fájt a gàtseb. Szeretnénk még egy babát de nem tudom ha megint így lenne, hogy birom ezt egy 4-5 éves gyerek mellett végigcsinálni, ha nem lesz második meg bántana nagyon, hogy az én gyàvasàgomtól nem lett testvére. 3 éves a kisfiam de nem tudom a szülést feldolgozni, nem gondoltam, hogy ennyire fájdalmas.

2019. okt. 21. 14:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is sajnos szörnyű szülésem volt. A terhességem 5.hónapjáig hánytam egész nap, utána lett jobb. A szülés meg valami hihetetlen rossz volt, 2 napig szenvedtem brutális fájásokkal, orvos és szülésznők azzal csesztettek, hogy ez nem igazi fájdalom, mert végig rendszertelen volt. 2 nap után császár, ahol elmúlt az érzéstelenítő hatása, mindent éreztem és nem akarták elhinni, hogy fáj. A babám sem sírt fel, de szerencsére nem volt semmi baja. Mi is szeretnénk még egy babát, az vígasztal, hogy egyik terhesség és szülés sem ugyanolyan, lehet másodszorra könnyebb lesz.
2019. okt. 21. 14:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

" Nekem borzasztó.... azt hittem belehalok" na ezt detto uigy ateltem amit leirtal. Amikor olvastam azt hittem vmelyik bolond bnom viccel es leirta a sztorim ide. Aztan rajottem hogy nem, mert nekem ket gyermekem van mar.

Teljesen más volt a terhessegem a kicsivel. Nem kellett fekudni, se nem nyilt ki a mehszáj, két napot hánytam de azt is valami vírus miatt. Helyette híztam es vizesedtem az elsőnél meg nem.

A szülés szokás szerint szar volt, de más. Kevesebb idő alatt megvolt, nem kaptam gyógyszert csak burokrepesztesem volt. Aztan most nagyon gyorsan elmúlt minden, talán mert nem vágták a gátam. Helyette kicsit repedt, de eg es fold. Talan ha egy hetet vereztem sokat mondok.

2019. okt. 21. 14:59
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

Nekem alomterhrsseg után traumatikus szules, másodszorra (ikrek) szörnyű terhesseg után alomszules.

Én pár év múlva szetetnek negyediket

2019. okt. 21. 15:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tök jó szülésem volt, semmi extra, mégis félek másodikra belevágni. Most azon parázok h mivel az első könnyű volt, a második tuti brutál lenne. Ilyen is van.
2019. okt. 21. 15:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ugyanígy vagyok. Teljesen komplikációmentes, "álom"terhességem volt, minden érték, minden időpont, minden tökéletes volt. 41+0-n magától indult a dolog reggel hajnalban, napközben végiglavíroztam 15-20 perces gyenge fájásokkal, majd délután 5 körül elindultunk, 7-re bent voltunk 5 percesekkel, éjfélre megszületett a lányom. Kaptam oxitocint, de máig nem tudom, minek. Az utolsó 2 órát jótékony homály fedi, csak villanások vannak meg, de az maga az iszonyat. A pokoli fájdalmon kívül a kiszolgáltatottság, magatehetetlenség, halálfélelem ami eszembe jut. Nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, mondjuk nem is volt megbeszélve, de a férjem többször is kért nekem, de nem adtak. Viszonylag épeszű méretű gátmetszésem lett, de az is nagyon fájt vagy 2 hétig, alig tudtam ülni és járni fájdalomcsillapító nélkül.

Semmiből nem történt semmi extra, gondolom egy teljesen átlagos szülésem volt, de talán a szülésznő és a doki (mindkettő fogadott!) hozzáállása volt az, ami miatt ennyire megviselt ez az iszonyatos fájdalom. Abszolút magamra hagytak, nem segítettek technikai tanácsokkal, nem tartották bennem a lelket, nem támogattak, (pedig előre meg volt beszélve hogy első baba, nulla tapasztalat, egy pici segítséget szeretnék légzéstechnika, pózok ajánlása, ilyesmik terén) sőt, több olyan megjegyzést is kaptam, ami csak rátett egy lapáttal.

Nekem 2 éves a lányom, de máig görcsbe ugrik a gyomrom, ha visszagondolok. Míg mások lelkesen mesélnek a "szülésélményről", addig én terelem a témát, hogy visszagondolni se kelljen. Minden alkalommal visszatér a rettegés és a fájdalom emléke amikor elautózok a doki rendelője előtt. Nem tartom magam nyápicnak, bírom, tűröm a fájdalmat, de a szülésen nem tudom túltenni magam. Sanszos, hogy nem lesz tesó, de ha véletlenül mégis, csakis fájdalomcsillapítással, sehogy máshogy.

2019. okt. 21. 15:32
 6/11 piroska és a farkas ***** válasza:
93%
Első szülésem egy villàmbaba volt, 4 kg fölött, utàna hetekig felülni alíg bírtam. De megérte :) Màsodik " szülésem" egy indított vetélés volt a 2. trimeszterben, 10 óra testileg- lelkileg kegyetlen vajúdàssal, utàna biztos ami biztos, kaparàssal, érzéstelenítés nélkül. Azt hittem, ott maradok. 3. szülésem még az elsőnél is gyorsabb, majdnem 4 kg- os baba, még aznap lesétàltam 6 emeletet a kórhàzi büféig, pedig iszonyúan féltem, h az első szüléshez hasonló gàtsebbel hogy làtom majd el a 2,5 évest. Gàtseb nem volt, de mire ràjöttünk, h a kicsi azért sír egyfolytàban, mert refluxos...pàrszor belehaltam az önvàdba,amiért a " nagy"- ra alig van kapacitàsom. 4. szülésemnél baba megint 4 kg fölött, pici gàtseb, de olyan összehúzódàsok, h azt hittem, nem àllok fel a földről. A férjem az első hetekre szabit kapott, ez hatalmas könnyebbség volt. Annyit tudok tanàcsolni, hogy ha vàgytok 2. gyermekre, akkor ne tartson vissza a félelem. Legyen segítséged amiben csak lehet, ha kell, jöjjön takarítónő, rendelkeztek ebédet, és ami nem fontos, engedd el. Nàlam a legnagyobb most 5 éves, és abszolút toleràns a kicsiket illető teendőim felé. Segít abban, amibe bevonom, megérti, ha vàrnia kell, stb. Ha sikerül úgy csinàlnom, h a kicsik egyszerre alszanak, akkor az ölébe ül és beszélgetünk. ( Persze ezt lehet akkor is, ha ébren vannak, de ha alszanak, akkor ez igazàn csak a mi időnk. ) A lényege annak amit mondani szeretnék, h a nagyobbik gyerkőc fizikai ellàtàsàban bàtran kérj segítséget, Te magad koncentràlj inkàbb a lelki szükségleteire, amiket csak te oldhatsz.
2019. okt. 21. 15:37
 7/11 piroska és a farkas ***** válasza:
91%
Rendeljetek, ölembe
2019. okt. 21. 15:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
17 óra alatt "szültem". Császár lett a vége. Annyi oxit kaptam hogy másnap azt mondták a nővérek nem értik, ennyit 3 nő se kap. Annyirra borszasztó érzés volt hogy most mikor szeretnénk kistesót és eltelt 2,5 év csak akkor szülök újra ha programozott császárra elvállal valaki. Sírni tudnék a mai napig ha csak rágondolok.
2019. okt. 21. 15:59
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

Szia! Első baba 25 kg hízás

3 hónapig visszajött a kaja

Szülés 2,5 óra alatt megszületett

Másodikat várom 20 hetes vagyok

Eddig csak 2 alkalomal jött vissza a kaja remélem gyors szülés lesz és első lány második doki szerint fiú de még csak 1x mondta.

2019. okt. 21. 16:02
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapja szültem meg első babám 32 évesen.

A 9.héttől vészes hányasban szenvedtem,semmi nem segített. A kórházban csak pár napra tudtak feltuningolni mindig. Ja mindez a 35.hétig.Vizesedtem,állandóan keményedtem,lebénult néha a kezem,elment a szemem világa is párszor...és mindemellett tök jó volt a vérképem. Reméltem,hogy a szülésem jobb legalább jó lesz de az sem volt. 3 napig vajudtam,nem tágultam,oxit kaptam,belül repedtem..volt ott minden. Ott már meg akartam halni,semmi erőm nem volt. Mikor ki akarják szakítani a beled,de arra nincs erőd,hogy megmozdulj. Végül sikerült kipréselnem a fiam és tényleg úgy van ahogy mondják.Minden elmúlt.

Nekem most már hiányzik a terhesség. Végigcsinálnám újra és újra :)

2019. okt. 21. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!