Van itt olyan akinek annyira fájt a szülés, hogy azért nem vállal második babát?
" Nekem borzasztó.... azt hittem belehalok" na ezt detto uigy ateltem amit leirtal. Amikor olvastam azt hittem vmelyik bolond bnom viccel es leirta a sztorim ide. Aztan rajottem hogy nem, mert nekem ket gyermekem van mar.
Teljesen más volt a terhessegem a kicsivel. Nem kellett fekudni, se nem nyilt ki a mehszáj, két napot hánytam de azt is valami vírus miatt. Helyette híztam es vizesedtem az elsőnél meg nem.
A szülés szokás szerint szar volt, de más. Kevesebb idő alatt megvolt, nem kaptam gyógyszert csak burokrepesztesem volt. Aztan most nagyon gyorsan elmúlt minden, talán mert nem vágták a gátam. Helyette kicsit repedt, de eg es fold. Talan ha egy hetet vereztem sokat mondok.
Nekem alomterhrsseg után traumatikus szules, másodszorra (ikrek) szörnyű terhesseg után alomszules.
Én pár év múlva szetetnek negyediket
Szia!
Én ugyanígy vagyok. Teljesen komplikációmentes, "álom"terhességem volt, minden érték, minden időpont, minden tökéletes volt. 41+0-n magától indult a dolog reggel hajnalban, napközben végiglavíroztam 15-20 perces gyenge fájásokkal, majd délután 5 körül elindultunk, 7-re bent voltunk 5 percesekkel, éjfélre megszületett a lányom. Kaptam oxitocint, de máig nem tudom, minek. Az utolsó 2 órát jótékony homály fedi, csak villanások vannak meg, de az maga az iszonyat. A pokoli fájdalmon kívül a kiszolgáltatottság, magatehetetlenség, halálfélelem ami eszembe jut. Nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, mondjuk nem is volt megbeszélve, de a férjem többször is kért nekem, de nem adtak. Viszonylag épeszű méretű gátmetszésem lett, de az is nagyon fájt vagy 2 hétig, alig tudtam ülni és járni fájdalomcsillapító nélkül.
Semmiből nem történt semmi extra, gondolom egy teljesen átlagos szülésem volt, de talán a szülésznő és a doki (mindkettő fogadott!) hozzáállása volt az, ami miatt ennyire megviselt ez az iszonyatos fájdalom. Abszolút magamra hagytak, nem segítettek technikai tanácsokkal, nem tartották bennem a lelket, nem támogattak, (pedig előre meg volt beszélve hogy első baba, nulla tapasztalat, egy pici segítséget szeretnék légzéstechnika, pózok ajánlása, ilyesmik terén) sőt, több olyan megjegyzést is kaptam, ami csak rátett egy lapáttal.
Nekem 2 éves a lányom, de máig görcsbe ugrik a gyomrom, ha visszagondolok. Míg mások lelkesen mesélnek a "szülésélményről", addig én terelem a témát, hogy visszagondolni se kelljen. Minden alkalommal visszatér a rettegés és a fájdalom emléke amikor elautózok a doki rendelője előtt. Nem tartom magam nyápicnak, bírom, tűröm a fájdalmat, de a szülésen nem tudom túltenni magam. Sanszos, hogy nem lesz tesó, de ha véletlenül mégis, csakis fájdalomcsillapítással, sehogy máshogy.
Szia! Első baba 25 kg hízás
3 hónapig visszajött a kaja
Szülés 2,5 óra alatt megszületett
Másodikat várom 20 hetes vagyok
Eddig csak 2 alkalomal jött vissza a kaja remélem gyors szülés lesz és első lány második doki szerint fiú de még csak 1x mondta.
3 hónapja szültem meg első babám 32 évesen.
A 9.héttől vészes hányasban szenvedtem,semmi nem segített. A kórházban csak pár napra tudtak feltuningolni mindig. Ja mindez a 35.hétig.Vizesedtem,állandóan keményedtem,lebénult néha a kezem,elment a szemem világa is párszor...és mindemellett tök jó volt a vérképem. Reméltem,hogy a szülésem jobb legalább jó lesz de az sem volt. 3 napig vajudtam,nem tágultam,oxit kaptam,belül repedtem..volt ott minden. Ott már meg akartam halni,semmi erőm nem volt. Mikor ki akarják szakítani a beled,de arra nincs erőd,hogy megmozdulj. Végül sikerült kipréselnem a fiam és tényleg úgy van ahogy mondják.Minden elmúlt.
Nekem most már hiányzik a terhesség. Végigcsinálnám újra és újra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!