Második szülés tapasztalatok?
Igaz, hogy sokkal (!!) rosszabb, mint az első szülés? Sokan ijesztgetnek ezzel, vagy próbálkoznak.
Első szülésem spontán hüvelyi szülés volt érzéstelenítés nélkül. Fájásokkal indult, bementünk a kórházba ott előkészítettek, burokrepesztés utan oxival ráerősítettek a fájásokra, 4 órát vajúdtam, ezalatt tágultam ki teljesen, majd megszültem gátmetszéssel, kórházba érkezéstől számított 7 órán belül a lányomat. (Aki átlagos méretű, egészséges, érett újszülött volt: 3520 g 51 cm) Részemről minden tökéletes volt így a-tol z-ig.
Persze úgymond nem volt mitől félni, nem tudtam mi vár ram. Most meg jonnek ezzel, hogy majd megtudom. Mit is? (nyilvan nagyon fájt, de kinek nem? Nyilvan a második sem egy könnyed délutáni masszázs lesz, de hogy rosszabb lenne az nekem fura...)
Masik felelmem az, hogy viszonylag gyorsnak számít a szülésem (legalabbis az orvos is ezt mondta és az ismeretségi körömben szülő nők esetében is inkabb volt hosszabb tágulási szakasz, mint rövidebb) és en félek most, hogy nem érek majd be a kórházba időben. (mondjuk ezzel kapcsolatban az elsőnél is féltem csak nem ennyire irrealisan a terhesség elejen)
Szívesen venném ha realis képet festenétek erről nekem, mert nem akarok hónapokig félni a szüléstől hiszen a lányommal sem tettem. (valamiert megis tiszta szorongás lettem most ezektől)
Köszi
Az első nekem is álomszülés volt. Kis gátmetszés 8orán belül meglett a fiam. Gyorsan felépültem, kb ugyanaz volt, mint neked.
Viszont most a második magzatviz szivargással indult, majd kaptam antibiot, mert nála is kellett. Lassan indultak a fájások, majd olyan brutálisak lettek, azt hittem, majd meghalok. Nagyobb baba is vokt, nagyobb fejjel, és kb 2x annyira fájt, mint az első. Én csak egy példa vagyok, de nekem tényleg nehezebb volt, és ugyanyannyi időn belül lett meg.
Felreertes ne essek, nem csak megerositest varok, h jaj nem lesz rosszabb. Az igazat varom.
Realisan szeretnem latni. Nyilvan tudom, minden szülés mas es mas. (lehet siman, hogy nekem a masodik faros lesz vagy komplikacios vagy surgossegi császár, tehat nem ámítani akarom magam) inkabb csak erdekel mas hogy élte meg. Szóval köszönöm, hogy leírtad. Nyilvan ebben a pakliban minden lap benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!