Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kitolási szakasz akkor most...

A kitolási szakasz akkor most mennyire fájdalmas? És a varrás?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egyéne válogatja, de azért kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra, és majd összevetem az arányt. :)

Köszönöm!

2008. nov. 17. 07:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 13 és fél órát vajúdtam ezek után (most szültem először) szerintem a kitolási szakasz a legjobb mert akkor már tényleg nem sok van hátra hogy találkozz a babáddal. Én nagyon élveztem. Fájni nem fájt érdekes érzés!

A varrás nem fáj csak egy kicsit kellemetlen!

Jó babázást!

2008. nov. 17. 08:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A kitolásra már egy más tudatállapotban vagy.Nem is érzed,h mennyire fáj.Legalábbis sokan ezt mondták,és én is ezt tapasztaltam.

A varrást én nagyon szarul éltem meg 2 ampulla érzéstelenítő mellett is.De van olyan ismerősöm,aki meg sem érezte.

2008. nov. 17. 09:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Kitolási szakra tényleg már más tudatállapotban van,én pl.teljesen bepánikoltam,mert nem tudtam eldönteni,mikor is fáj a legjobban,akkor kell nyomni,igy közöltem a dokival,ha kezdődik én nyomok,mert nem érzek olyant,h mikor fájna a legjobban egyformán fáj,és nyomtam. nekem a kitolási rész 10-15 perc alatt megvolt. Vajudás,kitolás alatt valahogy átkerülsz egy teljesen más tudatállapotban. nem leszel önmagad,én naon félrebeszéltem:-)) varrás nekem nem fájt,igaz csak 3 öltést kaptam.
2008. nov. 17. 10:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! (megnyugtató)
2008. nov. 17. 10:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Én epidurális fájdalomcsillapítás mellett szültem, mert -8 dioptriás a szemem, de így egyáltalán nem fájt! Csak egy feszítő érzést érzel, mintha "egy nagy strucctojás" lenne a lábaid közt. Ez a Kisbabád fejecskéje. Aztán minden erőddel arra koncentrálsz, hogy segítsd Őt a világra jönni. (Közben segítenek az orvos, szülésznő is.) Végül pedig egy nagy cuppanást érzel, amikor kicsúszik a lábacskája is. Egyszerűen fantasztikus érzés volt, tényleg más tudatállapot...Az "epi"-vel a varrás sem vészes. Érzed, de nem fáj, mert egy kicsit el van zsibbadva a helye.
2008. nov. 17. 15:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2008. nov. 17. 16:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Én 2 órás vajúdás után szültem meg a babámat,a 3 fájásra.Nekem nem fájt,de a dokim mondta is,h meglátom,megkönnyebbülés lesz.Gátmetszésről nem tudok nyilatkozni,mert nem volt.6 hós baba anyukája
2008. nov. 18. 00:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Gratulálok! Nagyon szerencsés vagy. :)
2008. nov. 18. 07:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Én kb.5 óra vajúdás után értem a kitoláshoz, már nagyon vártam. Azt éreztem, mindjárt vége, már csak ez van hátra, ezért mindent beleadtam. Minden fájdalmamat belenyomhattam a nagyvilágba. Szerintem ne félj tőle.

A varrás egyáltalán nem kellemes, sőt. Egy baromi nagy görbe tűvel varrnak, minden öltést éreztem, pedig kaptam érzéstelenítőt. De túl lehet élni, Te is túl fogod, ne izgulj.

2008. nov. 18. 13:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát a varrás biztosan nem lesz kellemes. :(
2008. nov. 18. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!