Ma olvastam ezt. Szülés közben elcsattant pofonok?
Ma olvastam ezt acikket .Tudom nem kell minden el hinni de még is ??
"
Szülés közben elcsattant pofonok
Minden harmadik nő arról számol be, hogy szülés közben megütötték és gúnyolták "
A szülészeti erőszak nem pofozkodást jelent.
Amúgy meg ez a kérdés nagyon nem magyarul van. Fuss neki még egyszer.
A szülészeti erőszak nem azt jelenti, hogy a vajúdónak lekevernek egy-két sallert! Nagyon nem!
Hanem az akaratán kívüli, rutinszerű, sokszor szükségtelen beavatkozások sorát kell rajta érteni pl.kézzel tágítás, orbitális gátmetszés, hasbakönyöklés, oxitocin stb.
Manapság mikor apuka is ott van, biztosan nem emelnek kezét senkire. Max.parasztok, ami szintén elfogadhatatlan.
Rakerestem ezt találtam : [link]
Mondjuk nem tudom mi a kérdés..
Segítek. A kérdésben idézett kutatást Ghana, Guinea, Myanmar, és Nigéria eü intézményeiben végezték, nem Magyarországon. Ez lenne a a The Lancet cikke, ez teszi a leghasonlóbb kijelentést a kérdezőhöz, ott valóban a minta kb 1/3-a szenvedett fizikai vagy verbális bántalmazást, illetve diszkriminációt.
A másik cikk amit idéznek, ami a Reproductive Health című kiadványban jelent meg, az Egyesült Államokra fókuszál, és rossz bánásmódnak tekinti a fizikai és verbális erőszak, valamint a diszkrimináció mellett a tájékozott beleegyezés hiányát vagy bizalmas adatok jogosulatlan megosztását, az elhanyagolást vagy mellőzést és a rossz körülményeket vagy a súlyosan korlátozó eü rendszert. Ez a cikk tehát nem állítja hogy minden hatodik nőt felpofoznak, csak hogy minden hatodik nőnek rossz, traumatikus szülésélménye van.
A magyar helyzetről annyit sikerült a link alapján találnom hogy Dr Simonfalvi Ildikó az Anyavilág blogon hivatkozik Dr Simonfalvi Ildikóra az Anyásapás blogon, ahol azt állítja a Pécsma című hír(?)oldalon megjelent Kóger Sára által írt cikkre hivatkozva hogy Keszler Viktória, a Másállapot a szülészetben mozgalom szervezője azt mondja hogy nem ritka. Ezt nem is kommentálnám, aki ezt forrásnak elfogadja az meg is érdemli.
Légyszi olvassuk végig mit is olvasunk, mielőtt hülyeségeket írunk az interneten.
9/16
Szemetek tudnak lenni a párjukkal?
Egy vajúdó miért is engedi meg magának nemde? De egy eü dolgozó eszköz hiány miatt lehet feszült, mi? Jezusom te mekkora hulye vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!