Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Azt olvastam, hogy császármets...

Azt olvastam, hogy császármetszés miatt is kialakulhat endometriózis. Van aki így járt közületek?

Figyelt kérdés
2018. okt. 1. 09:54
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Nem, nem alakul ki miatta. Endometriózisom van több mint 10 éve, leg súlyosabb fokú, négyszer műtöttek, emelett császárom is volt. Annyi, p azt hallhattad, hogy a császáros heg mentén ( belülről persze) is terjedhet az endometriózis. Tehát beszövi a heget az endometriózisos sejtek.

De a császármetszés értelemszerűen nem ok a kialakulasara, hisz ez egy hormonális betegség, a császármetszés pedig egy műtét.

2018. okt. 1. 10:49
 2/10 anonim ***** válasza:
60%
Kialakulhat, de nem szükségszerű. Előfordul, hogy a műtét során "szóródik" a méhnyálkahártya a vágás mentén, de még ez sem jelent biztos kialakulást. Kell hozzá hajlam és hormonális háttér is.
2018. okt. 1. 10:56
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

Nem hiszem, ennyi erovel barmitol kialakulhat.

Viszont ugy tudom petevezetek elzarodas 5% nagyobb eséllyel alakul ki azoknál, akik csaszarral szulnek.. de manapság mar mindenben osszefuggesek vannak keresve.

2018. okt. 1. 12:08
 4/10 anonim ***** válasza:
5%

2# igazán ne vedd magadra

De ekkora bromságot sem olvastam még, amit leírtál.

Meg mi az, hogy nem szükségszerű?:D.. khm..

2018. okt. 1. 12:09
 5/10 anonim ***** válasza:
2-es, ezt az orbitális baromságot hol olvastad ?
2018. okt. 1. 13:57
 6/10 anonim ***** válasza:

pl:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Csak hogy ne a femina, hoxa, nlcafé és társai legyenek a forrás.

2018. okt. 1. 14:30
 7/10 anonim ***** válasza:

"Meg mi az, hogy nem szükségszerű?:D.. khm.."

Wikiszótás:

szükségszerű (melléknév)

elkerülhetetlenül megtörténő; törvényszerű.

más forrásból:

óhatatlan, elháríthatatlan, feltétlen, elkerülhetetlen

Szerintem egyébiránt (ezt a szót érted?) teljesen érthető dolgot írtam le.

2018. okt. 1. 14:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem az első császárom miatt kialakult, vagyis a doki a belső varratot elcseszte, így lett! Megműtöttek újra, így két vágás lett a hasamon, egymás felett!
2018. okt. 1. 15:21
 9/10 A kérdező kommentje:

A 2-es (sajnos) nem ír badarságokat. Sok helyen olvastam én is, hogy a császáros, méhen ejtett heg mentén kialakulhat endometriózis, sőt, tovább is terjedhet a hasüregben.

És ezek mind szakmai oldalak voltak, orvosi publikációk több nyelven, orvosi előadások témái.

Ezért éreztem jogosnak ezt a kérdést feltenni, hogy van-e olyan, akinél témyleg lett ilyen szövődmény, és kíváncsi lennél arra is, hogy utána sikerült-e még gyermeket vállalni?

2018. okt. 1. 15:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Az endometriózishoz kell hajlam is. Ha valakinek alapból megvan a hajlama, akkor a császáros hegben kialakulhat. De egy tök egészséges nőnél nem fog.

Amúgy meg a gátmetszés hegében is láttam már endometriózist.

2018. okt. 1. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!