Azt olvastam, hogy császármetszés miatt is kialakulhat endometriózis. Van aki így járt közületek?
Nem, nem alakul ki miatta. Endometriózisom van több mint 10 éve, leg súlyosabb fokú, négyszer műtöttek, emelett császárom is volt. Annyi, p azt hallhattad, hogy a császáros heg mentén ( belülről persze) is terjedhet az endometriózis. Tehát beszövi a heget az endometriózisos sejtek.
De a császármetszés értelemszerűen nem ok a kialakulasara, hisz ez egy hormonális betegség, a császármetszés pedig egy műtét.
Nem hiszem, ennyi erovel barmitol kialakulhat.
Viszont ugy tudom petevezetek elzarodas 5% nagyobb eséllyel alakul ki azoknál, akik csaszarral szulnek.. de manapság mar mindenben osszefuggesek vannak keresve.
2# igazán ne vedd magadra
De ekkora bromságot sem olvastam még, amit leírtál.
Meg mi az, hogy nem szükségszerű?:D.. khm..
"Meg mi az, hogy nem szükségszerű?:D.. khm.."
Wikiszótás:
szükségszerű (melléknév)
elkerülhetetlenül megtörténő; törvényszerű.
más forrásból:
óhatatlan, elháríthatatlan, feltétlen, elkerülhetetlen
Szerintem egyébiránt (ezt a szót érted?) teljesen érthető dolgot írtam le.
A 2-es (sajnos) nem ír badarságokat. Sok helyen olvastam én is, hogy a császáros, méhen ejtett heg mentén kialakulhat endometriózis, sőt, tovább is terjedhet a hasüregben.
És ezek mind szakmai oldalak voltak, orvosi publikációk több nyelven, orvosi előadások témái.
Ezért éreztem jogosnak ezt a kérdést feltenni, hogy van-e olyan, akinél témyleg lett ilyen szövődmény, és kíváncsi lennél arra is, hogy utána sikerült-e még gyermeket vállalni?
Az endometriózishoz kell hajlam is. Ha valakinek alapból megvan a hajlama, akkor a császáros hegben kialakulhat. De egy tök egészséges nőnél nem fog.
Amúgy meg a gátmetszés hegében is láttam már endometriózist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!