Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A roma lányok miért szülnek...

A roma lányok miért szülnek ilyen fiatalon?

Figyelt kérdés
Van egy félig Roma lány ismerősöm 22 éves most szült.Kicsit idősebbnek néz ki a koránál de olyan fiatalka is .Mi ért szülnek ilyen fiatalon.

2019. okt. 3. 08:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
21 éves volt a sogornőm, mikor szült. Ő nem roma. Sőt ismerősöm is 20 volt mikor szült, ő sem roma. Igy akarták. Ennyi.
2019. okt. 3. 10:28
 12/22 anonim ***** válasza:
84%
Mert náluk az a norma, hogy 14-15 évesen már szülni kell.
2019. okt. 3. 10:45
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez elfogadott náluk. Amúgy 21 évesen szültem, abban az évben diplomáztam és nem vagyok roma, de annyira extrém fiatalnak sem mondanám magam.
2019. okt. 3. 11:03
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
A kórházi szobatarsam a második babáját szülte 17 évesen. Na az a fiatal...
2019. okt. 3. 11:08
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
Kis faluban tanítottam általános iskolában roma osztályt még 2013-ban. 8. év végére lett 2 abortusz, meg egy kisbaba. Náluk ez a rendszer.
2019. okt. 3. 13:02
 16/22 anonim ***** válasza:
97%
Nemcsak a romák szülnek 22 évesen. Sőt, régebben ez volt a normális, nem a 32, 42 évesen szülés. Orvosként megjegyzem, biológiailag valóban ideális ez a kor.
2019. okt. 3. 16:48
 17/22 anonim ***** válasza:
97%

Hozzáteszem még azt is, hogy a romák sokkal hamarabb öregednek. Egy roma nő már 40-50 évesen nemigen szül, míg egy europid fehér nő esetleg 50 évesen is szülhet.

Hamarabb szülnek, de hamarabb is örwgednek meg.

2019. okt. 3. 18:10
 18/22 anonim ***** válasza:
90%

Amit én látok az nem 22, hanem 15 alatt szülnek.

Náluk ez a minta, ebben nőnek fel.

Lányom osztálytársa hetedikben lett terhes, most nagy hassal magántanuló. De a testvérei is 14 körül szülték az elsőt.

2019. okt. 3. 18:45
 19/22 anonim ***** válasza:
88%
mert a romáknál ez az éeltforma,ezt a példát látták,ez a szokásuk.ők ilyenek
2019. okt. 3. 21:37
 20/22 anonim ***** válasza:
90%

Hülyeség, hogy hamarabb öregednének a származásuk miatt vagy hogy csak fehér nők tudnak 40 felé szülni. Jennifer Lopez 38, Eva Longoria 42, Halle Berry 47, Janet Jackson 50 évesen szült, és egyikük sem fehér. De persze egy cigány sem él olyan körülmények között mint ők.

Az hogy a roma nők 40 évesen már igazi vénasszonyok a szegénységnek köszönhető. Nem törödnek magukkal, se egészséges táplálkozás, se megfelelő gyógyszerek és orvosi ellátás, se normális fűtés télen, se sport, se bőrápolás és sorolhatnám. Vannak szegény magyar háziasszonyok, aki 45 évesen már ráncos nagymamák. Ennek is ez az oka. De pl.a főnöknőm 43 évesen még bomba nő, persze ára van, de neki van miből, Svájcba jár wellnesezni meg egyebek. De a lényeg hogy kívános, vonzó nő, ezért 40 éves korában még csinált neki egy gyereket egy 29 éves férfi.

Elsősorban nem biológiai-genetikai , hanem szociális okai vannak. Náluk nincs középiskola,egyetem,pályaválasztás,bulizós fiatalkor, karrierépítés. Nyílván természeti népeknél sincs ilyen, mivel ezt a modern társadalom hozta magával. Amúgy az a "természetes" hogy a gyerekkor után rögtön a felnőttkor jön. Így van a természeti népeknél, az állatvilágban és így volt az ősembernél is. Attol hogy mi a kultúránkban van egy köztes időszak amikor felépiti a fiatal a társadalomban betöltött életét, sok kultúrában nincs így. Nálunk hosszu generációk óta így van. A cigányok pl.mikor vándor életmódot folytattak nem volt szükség egyetemre, albérletre,autora stb. Ezért a kiskamaszkor után elkezdték a felnőtt életet. És az ő kultúrájukban még rögzült ez a szokás. Mivel náluk "nem divat" szakmát szerezni, hivatást vállalni, gyakorlatilag elveszett egy cigány fiatal 16-17 évesen.

2019. okt. 4. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!