Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mekkora a valószínűsége...

Mekkora a valószínűsége állami szülészeten, hogy roma nővel kerülök egy szobába?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, nem vagyok rasszista, és ha "normális" lenne, tiszta, tisztességes, akkor nem is zavarna, de nem szívesen kerülnék egy szobába egy piszkos, büdös, hangos, roma nővel, akihez jön aztán látogatóba az egész klán... Nem szeretném, ha nem mehetnék nyugodtan ki a wc-re, mert arra kéne gondoljak, hogy mi tűnik el... 2 ágyas szoba lesz, szerintetek mennyi az esélye? Aki esetleg romával került össze, mi volt a tapasztalata?
2015. nov. 23. 21:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
43%
Telt ház volt mikor szültem, a romákat is betették a fizetősbe. Épp most válaszoltam az egyik kérdésre egy-két ágyas kapcsán, nézd meg.
2015. nov. 23. 21:34
 2/21 anonim ***** válasza:
82%
Azt nem tudom, hogy mennyi a valószínűsége, de én kaptam kisebbségi szobatársat. Nem vagyok rasszista, nem zavart volna a dolog, ha nem én lettem volna az egyetlen a szobában, aki folyékony szappant és egyebet használ, (nekem volt egyedül), ha nem mennek ki 5 percenként dohányozni az erkélyre, és nem nyitják rá az erkélyajtót az egynapos babámra...stb. Tapasztalat: legközelebb fertőtlenítőt is viszek magammal a gyerekágyas részre, mert nem bírom elviselni így a közös fürdőszoba használatot.
2015. nov. 23. 21:36
 3/21 A kérdező kommentje:

ma 21:34

Láttam a válaszod, arról jutott eszembe a kérdés.

2015. nov. 23. 21:40
 4/21 anonim ***** válasza:
66%

Én 2-szer szültem, 4 ágyas szobában voltam mindkétszer.

Egyszer volt egy cigány csaj a szobatársam. Vele semmi baj nem volt, tiszta volt, rendes, csendes. De viszont a "klán" megvolt sajnos. Kb 10 látogató, akik persze kihasználták a látogatási időt és végig kint óbégattak a folyosón. (Ahol szültem, nem mehetett látogató a szobába, ki kellett tolni a babákat).

Amúgy full tele volt a szülészet, volt kb 40 baba , és 2 kisebbségi volt csak az anyukák között.

Mondjuk ez függ attól is, hogy hol szülsz! Én az Uzsokiban szültem és hát Zugló egy normális környék szerencsére.

2015. nov. 23. 21:44
 5/21 anonim ***** válasza:
69%

Én is válaszoltam a másik kérdésre. :)

Szerencsére nem egy szobában, de egy emeleten volt szerencsém tapasztalni ezt-azt. A szülés idején az egész família óbégatott a kórház udvarán, majd látogatási időben a teljes várót elfoglalták a családtagok, más kismamák pedig a folyosón ácsorogtak a látogatóikkal...

2015. nov. 23. 21:49
 6/21 anonim ***** válasza:
41%
Én kiemelt figyelmet kaptam, mert a sógornőm csecsemősnővér, de így is olyan szobában voltam, ahol volt 2 roma nő. Sokszor annyian szülnek, hogy nem tudják megoldani a szegregálást, de arra figyelnek, hogy az ápolatlanabb, hangosabb nők kerüljenek egy szobába, a tiszta, rendes romák pedig a többi anyuka közé. Én nem panaszkodom, nagyon normálisak voltak, jókat beszélgettünk, nagyon ügyeltek a tisztaságra, nem hangoskodtak. Mondjuk én nem nézem le őket, nincsenek előítéleteim velük szembe. Ha viszont nem viselkedtek volna rendesen, biztos, hogy kő kövön nem maradt volna, mert nem viselem el és nem tolerálom, ha valaki nem tud alkalmazkodni, viselkedni.
2015. nov. 23. 21:50
 7/21 anonim ***** válasza:

2 ágyas szobában nekem is egy roma nő volt a szobatársam. Ő normális volt,tiszta,segítőkész. De ez a ritka,pont szerencsém volt

A látogatók nem jöhettek be a szobába

2015. nov. 23. 21:55
 8/21 anonim ***** válasza:
22%

Normális kórházban nem mehetnek be a szobába hozzátartozók, tehát nem fog jönni a "klán".

Én 5 napot töltöttem 3 ágyas szobában, 3 különböző "kolleginával" együtt, egyik sem volt cigány, de attól még elég érdekesek voltak.

2015. nov. 23. 21:56
 9/21 anonim ***** válasza:

Én három szobás kórerembe voltam.

Én is nagyon féltem ettől, mert a kórházba "korlátlan" látogatási idő van és a szobába is bejöhettek a látogatók.

Egyik szobatársam is roma volt, semmi gond nem volt vele, sőt sokat beszélgettünk és segített. Látogatókkal sem volt náluk gond.

Viszont utolsó nap éjszaka magyar apukára kellett rászólnom folyamatosan, hogy menjen ki mert szoptatni szeretnék, és még neki állt feljebb.

2015. nov. 23. 22:17
 10/21 anonim ***** válasza:
Én nem romával, hanem egy romáNnal és a pereputtyával jártam meg. Kihasználták hogy "nem értenek" magyarul (pontosabban úgy tettek - ha kellett valami rögtön értették a magyart és az angolt is), a tiltás ellenére állandóan bejártak, este 10-kor kellett üvöltöznöm a kedves férjjel, hogy húzzon már a sunyiba. A nővér is kizavarta, erre visszasunnyogott tíz perc múlva. Remek 5 nap volt. Inkább 10 roma legközelebb.
2015. nov. 23. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!