Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mekkora a valószínűsége...

Mekkora a valószínűsége állami szülészeten, hogy roma nővel kerülök egy szobába?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, nem vagyok rasszista, és ha "normális" lenne, tiszta, tisztességes, akkor nem is zavarna, de nem szívesen kerülnék egy szobába egy piszkos, büdös, hangos, roma nővel, akihez jön aztán látogatóba az egész klán... Nem szeretném, ha nem mehetnék nyugodtan ki a wc-re, mert arra kéne gondoljak, hogy mi tűnik el... 2 ágyas szoba lesz, szerintetek mennyi az esélye? Aki esetleg romával került össze, mi volt a tapasztalata?
2015. nov. 23. 21:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Elég nagy a valószínűsége.
2015. nov. 24. 02:03
 12/21 anonim ***** válasza:
35%

Ha fizetős szoba akkor 0 az esélye hogy romával kerülsz össze, ha meg nem fizetős akkor azon múlik hogy mennyi szülő nő van épp, mert ha nincs elég hely akkor összeraknak romával.

De a mi kórházunkban a kórtermekbe nem mehettek be a hozzátartozók, csak a folyosóra.

2015. nov. 24. 09:40
 13/21 anonim ***** válasza:
56%
Én roma lánnyal voltam egy szobában, aranyos, kedves, tiszta volt. A családjából csak az anyukája és a szintén roma párja jött be hozzá rendszeresen, a többi látogatója nem maradt sokáig. Én olyan kórházban szültem, ahol be lehet menni a szobákba is, de nem volt gond. A párja egy kicsit gyerekes, de normális fiú volt, láttam, hogy csak velük foglalkozik, én és a harmadik szobatársunk is simán szoptattunk, ha bent volt.
2015. nov. 24. 10:03
 14/21 anonim ***** válasza:
45%

Azért ezt így ne jelentsük ki, hogy fizetős szobába 0 az esélye, hogy roma nővel legyünk.

Kedves ismerősöm mikor szült ő egy roma lánnyal volt együtt a fizetős szobába, és igen a roma nő is kipengette a pénzt érte.

2015. nov. 24. 11:16
 15/21 anonim ***** válasza:
35%
Én a 3. babám születésekor egyágyas fizetős szobába voltam,így esélye se volt,hogy legyen roma szobatársam...szerencsés vagyok,mert az 1. babánál 2 ágyasban voltam(nem fizetősben),a 2. babánál 4 ágyasban voltam,és egyik alkalommal se volt roma szobatársam.Ami azért is szerencse,mert ahol én szültem az bababarát kórház,és a látogatók bejöhetnek a kórtermekbe.
2015. nov. 24. 14:55
 16/21 anonim ***** válasza:
33%

Én 4 ágyasban voltam, a 7. napon mentünk csak haza, mert kicsi volt a lányom. Keddtől az egész hetet 2 tök jófej csajjal töltöttem, ők hétvégére már hazamentek, utána jöttek új szobatársak. Az egyikkel nem volt gond, a másik egy kb. 18 éves lány volt, vele se volt sok probléma, max annyi, hogy valamiért nem mert kérdezni a csecsemősöktől (baromi aranyosak és segítőkészek voltak amúgy), úgyhogy folyton engem piszkált, valamiért én szimpi voltam neki. Segítettem, de szerettem volna inkább a saját babámmal foglalkozni. A harmadik egy félcigány csaj volt, igazából ő is aranyos volt, de volt egy szaga sajnos, ami hamar betöltötte a szobát. Hála az égnek én másnap mentem is haza.

A látogatással nálunk nem volt gond, szerintem a lehető legjobban van megoldva, hogy mindenki jól járjon. SENKI nem mehet be a szobákba, de a folyosókra se, az újszülött osztály le van zárva teljesen. Viszont van egy váró, ahová anyuka kimehet, meg egy látogatószoba, ami bentről is nyílik, meg a váróból is. Na, ide lehet bevinni a babákat, megmutatni a rokonoknak. Egyszerre egy család 20 percet lehet bent, ha az letelt, a babát betolhatod a csecsemősöknek, és te kimehetsz még a váróba beszélgetni. Ez tök jó, mert senkinek nem kell a másik pereputtyát elviselni, de az sincs, hogy a saját apja nem láthatja a babát, csak üvegen keresztül. Igaz, a szobára néha várni kellett egy kicsit, de mivel nonstop lehet látogatni (nyilván emberi időn belül), ez sose volt olyan vészesen sok idő.

2015. nov. 24. 15:56
 17/21 anonim ***** válasza:
Én márciusban fogok szülni Nyíregyházán, és ahogy járok be vérvételre, hát, ők vannak többségben. Csoportosan vonultak cigizni, szerintem az egyik még a 16-ot se töltötte be...Majd meglátjuk. Végül is csak 4 nap, ha minden jól megy..azt meg csak kibírjuk :).
2015. nov. 24. 17:17
 18/21 anonim ***** válasza:
50%
A 17. válaszoló végett jutott eszembe:hol fogsz szülni?Mert ha mondjuk Nyíregyházán,vagy Miskolcon nagyobb az esélyed,mintha pl. Budapest XII. kerületében.
2015. nov. 24. 23:03
 19/21 anonim ***** válasza:
54%

Attol fugg nagyban, hogy hol laksz. En jartam a szuleim falujaban vedonohoz nehany alkalommal, mert akkor koltozkodtunk eppen es oda jelentkeztem be atmenetileg. A vedononel 24 kismamaja volt epp akkor es ebbol 22 roma. A nagy reszuk tipikus, a kisebb reszuk abszolut kulturalt. Ez Szabolcsban volt. Gondolom ha a kozeli korhazban szultem volna, akkor ennek megfeleloen kb a szulo nok 90%-a roma lett volna, de mondok csak 60-at, akkor is egyertelmu a roma szobatars.

En vegul Bp-en a 3. keruletben szultem, de egy roma anyukaval talalkoztam csupan. En kulon szobat kertem, de fel napot kozosben voltam, mert varni kellett a privatra. Mellettem volt ez a roma kismama, eleg sokat beszelt, betetet kert tolem, mert kicsi lett neki, amit hozott, de aztan hozta a ferje neki a nagyobbat, szoval valoban gondja volt ezzel. Teny, hogy lejart o is cigizni, de ez nem az en bajom.

Ha pl kertem, hogy maradjon csendben picit, akkor megtette.

A korteremben nem volt latogatas, csak a varoban, de a ferje jott hozza csak es az anyja.

Szoval ha o lett volna a szobatarsam napokig, az sem zavart volna.

En javaslom, hogy nezz korul a kornyeken terhesgondozason, illetve a korhazban, abbol mar latni fogod, hhogy milyen az osszetetel.

2015. nov. 26. 08:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Nalunk is telthaz volt a szuleszeten megis odafigyeltek a noverek arra, hogy a romak kulon szobaban voltak es mi is kulon szobaban voltunk, pedig 6 agyasak voltak a szobak. Nem fizetos helyen is van ra eselyed szerintem. En csaszaros voltam, az elso 24 oraban
2015. nov. 26. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!