Mekkora a valószínűsége állami szülészeten, hogy roma nővel kerülök egy szobába?
Ha fizetős szoba akkor 0 az esélye hogy romával kerülsz össze, ha meg nem fizetős akkor azon múlik hogy mennyi szülő nő van épp, mert ha nincs elég hely akkor összeraknak romával.
De a mi kórházunkban a kórtermekbe nem mehettek be a hozzátartozók, csak a folyosóra.
Azért ezt így ne jelentsük ki, hogy fizetős szobába 0 az esélye, hogy roma nővel legyünk.
Kedves ismerősöm mikor szült ő egy roma lánnyal volt együtt a fizetős szobába, és igen a roma nő is kipengette a pénzt érte.
Én 4 ágyasban voltam, a 7. napon mentünk csak haza, mert kicsi volt a lányom. Keddtől az egész hetet 2 tök jófej csajjal töltöttem, ők hétvégére már hazamentek, utána jöttek új szobatársak. Az egyikkel nem volt gond, a másik egy kb. 18 éves lány volt, vele se volt sok probléma, max annyi, hogy valamiért nem mert kérdezni a csecsemősöktől (baromi aranyosak és segítőkészek voltak amúgy), úgyhogy folyton engem piszkált, valamiért én szimpi voltam neki. Segítettem, de szerettem volna inkább a saját babámmal foglalkozni. A harmadik egy félcigány csaj volt, igazából ő is aranyos volt, de volt egy szaga sajnos, ami hamar betöltötte a szobát. Hála az égnek én másnap mentem is haza.
A látogatással nálunk nem volt gond, szerintem a lehető legjobban van megoldva, hogy mindenki jól járjon. SENKI nem mehet be a szobákba, de a folyosókra se, az újszülött osztály le van zárva teljesen. Viszont van egy váró, ahová anyuka kimehet, meg egy látogatószoba, ami bentről is nyílik, meg a váróból is. Na, ide lehet bevinni a babákat, megmutatni a rokonoknak. Egyszerre egy család 20 percet lehet bent, ha az letelt, a babát betolhatod a csecsemősöknek, és te kimehetsz még a váróba beszélgetni. Ez tök jó, mert senkinek nem kell a másik pereputtyát elviselni, de az sincs, hogy a saját apja nem láthatja a babát, csak üvegen keresztül. Igaz, a szobára néha várni kellett egy kicsit, de mivel nonstop lehet látogatni (nyilván emberi időn belül), ez sose volt olyan vészesen sok idő.
Attol fugg nagyban, hogy hol laksz. En jartam a szuleim falujaban vedonohoz nehany alkalommal, mert akkor koltozkodtunk eppen es oda jelentkeztem be atmenetileg. A vedononel 24 kismamaja volt epp akkor es ebbol 22 roma. A nagy reszuk tipikus, a kisebb reszuk abszolut kulturalt. Ez Szabolcsban volt. Gondolom ha a kozeli korhazban szultem volna, akkor ennek megfeleloen kb a szulo nok 90%-a roma lett volna, de mondok csak 60-at, akkor is egyertelmu a roma szobatars.
En vegul Bp-en a 3. keruletben szultem, de egy roma anyukaval talalkoztam csupan. En kulon szobat kertem, de fel napot kozosben voltam, mert varni kellett a privatra. Mellettem volt ez a roma kismama, eleg sokat beszelt, betetet kert tolem, mert kicsi lett neki, amit hozott, de aztan hozta a ferje neki a nagyobbat, szoval valoban gondja volt ezzel. Teny, hogy lejart o is cigizni, de ez nem az en bajom.
Ha pl kertem, hogy maradjon csendben picit, akkor megtette.
A korteremben nem volt latogatas, csak a varoban, de a ferje jott hozza csak es az anyja.
Szoval ha o lett volna a szobatarsam napokig, az sem zavart volna.
En javaslom, hogy nezz korul a kornyeken terhesgondozason, illetve a korhazban, abbol mar latni fogod, hhogy milyen az osszetetel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!