Programozott császárom lesz . Kérhetem, hogy altassanak spirális érzéstelenités helyett?
Probáltam a spirális érzestelenitést már , nekem szörnyű ,,élmeny" volt . Tényleg ...
Lehet lérni altatást ? Volt aki kérte spirál helyett közületek ?
SPINÁLIS. Marha bonyolult szó, tényleg.
És NEM, NEM kérheted. Ugyanis az altatószer a magzatba is átmegy, légzésdepressziót okoz, ahogy már leírták. Gondolom egy édesanyának fontosabb, hogy a GYEREKÉNEK jó legyen, mint az, hogy neki, igaz?
Baxus, nyugodjatok már le. Az én gépemen is átírja a szótárprogram. A spirális is egy értelmes szó és hoyg őszinte legyek, én sem nézem vissza mindig, hogy pontosan írtam e vagy sem.
Amúgy meg surgossegi csaszarnal altatnak, mert gyorsabb és biztosabb. Tervezettnél meg ha azt mondja a páciens, hogy fél a spinálistól, ugyanúgy altatás lesz. Pl egy panikbeteget az életben nem fognak tudni spinalissal műteni, altatni kell. A gyereknek nyilván jobb, ha nincs altatás, de a műtét gyors, konkrét veszélyt az altatószer nem jelent a babára.
" konkrét veszélyt az altatószer nem jelent a babára."
De jelent, le is írták, hogy mit. És a "félek a spináltól" nem indikáció az altatásra.
Nem véletlenül preferálják a spinális érzéstelenítést. Ilyenkor sokkal nagyobb az altatás rizikója. A terhesek mindig tet gyomrúnak tekintendők, vagyis az átlagosnál sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a gyomortartalom a tüdőbe kerül, aminek igen súlyos következményei lehetnek (tüdőgyulladás, tüdőtályog, szepszis). Másrészt az altatószerek átmennek a placentán és a babában légzési rendellenességeket okozhatnak. Ezen kívül simaizom-ellazulást is csinálnak, így altatásnál megnő az atóniás vérzés veszélye.
Tényleg csak igazán sürgősségi esetben altatnak császármetszéshez, vagy ha az anyának olyan betegsége van, ami miatt nem lehet megszúrni (vérlemezke-hiány, agyi nyomásfokozódás, korábbi gerincstabilizáló műtét...).
Szóval ebben a helyzetben ez nem igazán választás kérdése. Egyébként meg a nőgyógyásznak sem mondod meg, hogy hogyan operáljon, akkor az anesztes dolgába miért szólnál bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!