26 hetesen szült valaki? Hogy alakult
Szia, én 26 hétre születtem 950 grammal 21 évvel ezelőtt.
Teljesen egészséges vagyok, azt leszamitva, hogy a koordinációs képességeimmel vannak problémák, de ez is orvosolható lett volna korai fejlesztéssel. (TSMT módszerrel)
Miután megszulettem úgy volt, hogy a szememet műteni kell, de végül nem volt rá szükség. Igaz szemüveges vagyok, de ez inkább genetikai eredetű.
Ne félj, ma már sokkal többet tudták az orvosok mint mikor én születtek, mégis itt vagyok. :)
21/L
Azért nagyon sok különbség van a kimenetelt tekintve attól függően is, hogy egyáltalán mi miatt zajlott le a szülés, volt-e előtte RDS profilaxis, fertőzés okozhatta-e, stb.
Az előző példájából kiindulva vannak olyanok, akik szinte maradványtünet nélkül megússzák, és sajnos olyan is van, hogy meghal az újszülött napok-hetek után, és ami talán a legrosszabb verzió, hogy életben marad, de mondjuk kétoldali agyvérzéssel, növénykeként. Minden eset teljesen más, teljesen egyedi.
Ismerek olyat, aki 26. héten, 600g-os babát szült. Ki kellett venni császárral, mert méhen belül már 1 napot sem bírt volna ki, annyira nem látta el a lepény.
Sokáig küzdöttek érte, 4 hónapot volt NIC-en. Még csak 1 éves, hordják mindenféle fejlesztésre, mert a mozgásfejlődése lassan alakul, de máskülönben úgy néz ki, hogy minden rendben van Vele.
Koraszülőként sok 26 hétre született babát ismerek. Széles a szórás. Van, aki makkegészséges, van akinek kisebb bajok maradtak vissza, van aki halmozottan sérült és van, akit sajnos elveszítettek. Rengeteg tényezőn múlik ez.
Ha érintett vagy, akkor egy dolgot tehetsz. Bízol a gyerkőcben, amennyit csak lehet vele vagy és hiszel abban, hogy minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!